Gérard Depardieu se mută în Belgia din cauza guvernului francez

Actorul Gérard Depardieu a declarat că renunţă la paşaportul francez şi la cardul de securitate, deoarece în Franţa guvernatorii descurajează „succesul, creaţia şi talentul“. Un alt fapt care a influențat decizia acestuia este că taxele au crescut, potrivit cotidianul „Le Parisien“.

Autor: Bătrînca Mădălina

Actorul în vârstă de 63 de ani a decis, ca reacție la faptul că președintele socialist François Hollande a sporit taxele, să se mute în Belgia. . Primul-ministru Jean-Marc Ayrault a descris comportamentul lui Depardieu drept patetic şi lipsit de patriotism, spunând că Franța a sporit taxele pentru a reduce datoriile naționale.

„Patetic, ai zis patetic? Cât de patetic este asta!“, a reacţionat Depardieu. „Plec pentru că tu crezi că succesul, creaţia şi talentul ar trebui sancţionate“, explică actorul.

De curând, acesta și-a cumpărat o casă în orașul Nechin, aflat la granițe cu Franța, care are în proporție de 27% rezidenți francezi, și s-a interest de procedurile necesare obținerii unei rezidențe în Belgia.

Actorul francez susține că în 45 de ani a plătit impozite în valoare de 145 de milioane de euro și a conchis cu declarația : „Nu mai am niciun motiv să rămân aici. Am să iubesc în continuare Franţa şi acest public cu care am împărtăşit atâtea emoţii“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel