Fostul şef Zara, debut în lumea filmului. Şi-a pus pe picioare o firmă de producţie cinematografică

Colaj: Freepik, Facebook Pablo Isla
Colaj: Freepik, Facebook Pablo Isla

Fostul CEO de la Zara a înfiinţat o companie de producţie cinematografică prin care speră să revoluţioneze lumea filmului.

Pablo Isla, fostul director executiv al grupului Inditex, care deţine lanţurile de magazine Zara, şi-a lansat propria companie de producţie audiovizuală şi a declarat vineri că speră să îşi folosească "pasiunea (sa) profundă pentru filme" şi experienţa acumulată în domeniul afacerilor pentru a contribui astfel la dezvoltarea industriei cinematografice din Spania, informează Agerpres. Isla s-a retras de la conducerea grupului ce deţine brandul global de modă Zara în aprilie 2022, după ce a coordonat timp de peste un deceniu expansiunea acestuia la nivel mondial, şi a predat ştafeta Martei Ortega, fiica proprietarului grupului Inditex, Amancio Ortega, care a preluat funcţia de preşedinte non-executiv al consiliului de administraţie. "Intenţionez să contribui cu experienţa mea în business la promovarea sectorului audiovizual şi, bazându-mă pe pasiunea mea profundă pentru filme, să ajut la dezvoltarea înfloritoarei industrii audiovizuale din Spania", a declarat Pablo Isla într-un comunicat dat publicităţii de noua sa companie de producţie, Fonte Films.

Noua companie, înfiinţată de Pablo Isla alături de o producătoare recompensată cu premiul Goya, Carla Perez de Albeniz, şi de avocata Maria Jesus Roman, doreşte "să dezvolte proiecte cu o calitate tehnică de top pentru un public global şi să promoveze noi formate de exprimare audiovizuală". În urma plecării sale din grupul Inditex în luna aprilie, Pablo Isla a rămas membru în consiliul de administraţie de la Nestlé, s-a alăturat fondului privat american de investiţii General Atlantic în calitate de consilier global senior şi a devenit preşedinte consultativ al consiliului de administraţie al Universităţii IE din Spania.

Pe mâna cui a lăsat Inditex

Propietarul Zara, Inditex, a numit-o preşedinte pe fiica fodatorului său şi a ales un nou director executiv, pe măsură ce finalizează un „proces de predare generaţională” început în urmă cu un deceniu, scrie Financial Times. Potrivit companiei, consiliul de administraţie a aprobat-o ca preşedinte pe Marta Ortega Perez, fiica fondatorului şi acţionarului majoritar al Inditex, Amancio Ortega, cel mai bogat om din Spania. Numirea lui Garcia Maceiras „era deja prevăzută de la încorporarea sa în companie datorită abilităţilor şi calităţilor sale”, a adăugat Isla. Structura organizatorică include un comitet de management, format din directori de lungă durată din grup.

Retailerul de modă şi-a revenit după pandemie, spunând în septembrie că aproape toate magazinele sale au fost deschise. Grupul a raportat vânzări şi profituri puternice între mai şi iulie. Veniturile au depăşit recordurile din 2019, cu aproape 7 miliarde de euro în perioada de trei luni, împinsă în creştere de o expansiune a vânzărilor online. Pe zona de online, compania a lansat noi servicii, precum livrarea în aceeași zi în Madrid, Londra, Paris, Istanbul, Shanghai, Taipei și Sydney și livrare a doua zi în Spania, Franța, UK,  China, Polonia, Coreea de Sud și în șase orașe din Australia. În strânsă legătură cu strategia de a integra vânzările offline cu cele online, grupul a lansat și serviciul click&collect prin intermediul căruia comenzile plasate online pot fi ridicate din pick up point-urile din magazinele fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel