Foc contra foc: Medicii explică tratarea leucemiei cu virusul HIV - VIDEO

emma_whitehead-dcnews
emma_whitehead-dcnews

Fetița care Emma Whitehead, în vârstă de 6 ani, a fost vindecată de leucemie datorită unui tratament experimental, practicat de o echipă de medici specialişti de la Spitalul de Copii din Philadelphia, SUA. Specialiştii au început experimentul în luna aprilie şi au folosit o formă a virusului care provoacă SIDA, pe care l-au reprogramat ca să facă în aşa fel încât sistemul imunitar al Emmei să distrugă celulele canceroase.

Tratamentul aproape a ucis-o, dar a scăpat de cancer şi şapte luni mai târziu a fost în remisie completă. Emma a reuşit să îşi facă sistemul imunitar să se lupte cu cancerul.

Pentru a efectua tratamentul medicii elimină celulele T ale pacienţilor, un tip de celule albe din sânge, şi au introdus gene noi, care permit celulelor T să distrugă celulele canceroase. Tehnica implică o formă dezactivată a HIV care s-a dovedit a fi foarte bună pentru transportarea materialului genetic în celulele T. Noile gene programează celulele T să atace celulele B, o parte normală a sistemului imunitar care suferă transformări maligne în decursul leucemiei.

Ulterior, celulele T modificate sunt reintroduse în venele pacienţilor, unde, dacă totul merge conform planului, ele se înmulţesc şi încep să distrugă ţesutul canceros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel