Finaliștii Concursului de dramaturgie. Anunțul Teatrului Excelsior: Cine sunt

Teatrul EXCELSIOR
Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR a anunțat numele celor șase finaliști ai celei de-a V-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, stabilite de un juriu de specialitate după lecturarea pieselor trimise. La această ediție a concursului au fost înscrise 47 de piese scrise de tineri autori din 28 de orașe, comune și sate din întreaga țară.

Cei șase adolescenți care au trecut în următoarea etapă a proiectului NEW DRAMA sunt:

Carmen-Thea Drogoreanu (17 ani, București) – piesa Teoria pământului plat
Bianca Ioana Florea (18 ani, Vaslui, Jud. Vaslui) – piesa Puzzle
Alexandra-Ioana Harapu (17 ani, Comănești, Jud. Bacău) – piesa Virus
Sara-Patricia Pongrac (18 ani, Cluj-Napoca, Jud. Cluj) – piesa M-am născut și am murit în aceeași zi
Andreea Rucsandescu (17 ani, Târgu Neamț, Jud. Neamț) – piesa Tanti / Ubuntu
Alexandru-Mihai Sabău (14 ani, Com. Tamaşi, Jud. Bacău) – piesa Iarna zilelor noastre.

Ca și anul trecut, pe lângă juriul de specialitate, a fost format un juriu din părinți de adolescenți, care au citit și au evaluat la rândul lor piesele trimise, fără a li se divulga numele concurenților. Trei dintre piesele finaliste s-au aflat și printre preferințele celor nouă membri ai acestui juriu, părinți cu profesii și preocupări diferite: Anca Bîrlă - economist, Cristina Dumitru - economist, Laura Ivăncioiu - jurnalist, Loreta Neculai - actriță, Mioara Obreja - economist, Andra-Dina Pană - profesoară, Iulia Stănescu - Brand Manager, Alena Turneanu- economist, Gabriela Voivozeanu - funcționar.

Cele șase piese finaliste urmează să fie analizate pe larg în cadrul atelierului de scriere dramatică susținut, special pentru cei șase adolescenți, de către dramaturgul Peca Ștefan – considerat a fi una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia românească contemporană. El a urmat cursuri de scriere dramatică la New York University și a fost unul dintre rezidenții programului internațional de dramaturgie de la Royal Court Theatre, Londra, în 2005. Atelierul de scriere dramatică se va desfășura în perioada 12 – 14 aprilie, la București. După cele trei zile de lucru intensiv, dramaturgii adolescenți vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a rescrie piesele, pe baza feedback-ului acumulat în cadrul atelierului.

În ce va consta următoarea etapă

Următoarea etapă NEW DRAMA va consta într-o serie de spectacole-lectură bazate pe cele 6 piese finaliste. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Excelsior, la sfârșitul lunii mai. În urma vizionării acestor spectacole, va fi desemnată piesa câștigătoare a ediției a V-a a concursului, care va fi montată la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2019 – 2020.

Teatrul Excelsior dorește să mulțumească Ministerului Educației Naționale pentru susținerea acordată și în acest an organizării Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, prin implicarea instituțiilor de învățământ din întreaga țară în promovarea concursului în rândul elevilor adolescenți pasionați de teatru.

(w670)

Teatrul EXCELSIOR mulțumește pe această cale și celor nouă membri ai juriului de părinți de adolescenți, care au fost receptivi la această inedită inițiativă și au lecturat piesele într-un timp record.

NEW DRAMA – Concurs de dramaturgie pentru adolescenţi este primul proiect din cadrul programului Excelsior Educaţional, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii și adolescenţi). Proiectul vizează tinerii pasionaţi de teatru, adolescenţii cu vârsta între 14 și 18 ani, încurajându-i să își dezvolte imaginaţia prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

Vezi și: Tăriceanu, anunț: Penalizări pentru bănci. Au recunoscut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel