”Fata din Densuș care sparge lemne”, viroza presei sau prostia consumatorilor

Ori, pe zi ce trece, jurnalistul devine mai prost (plătit/pregăti/în cap), ori s-au înmulțit oamenii ușor de prostit. Sper să nu fie proști-proști, genetic, ci doar dresați să înghită orice, anesteziați cu praf de noaptea-minții, bombardați cu acceleratorul de neanturi sclipicioase în materia cenușie, până nu mai rămâne funcțional decât cerebelul, pentru procesarea de senzații și instincte.

Cu alte cuvinte, nu mă miră că redactorul unui cotidian național a umflat, în baza legii celui mai mic efort, o postare Facebook și a făcut-o știre (”Fata din Densuş care a uimit o mulţime de bărbaţi: s-a filmat în timp ce tăia o remorcă de lemne pentru mama ei”).

Nici că această bazaconie circulă pe FB. Asta fac oamenii pe Facebook atunci când nu schimbă președinți sau nu rezolvă problemele țării.  Postează filme în care tot  ei sparg lemne, sparg semințe sau udă flori și sunt lăicuți de prieteni. Ce mă miră e că tâmpenia are audiență.

A prelua și amplifica un astfel de nimic în presa profesionistă, a face viral dintr-un fapt fără nicio semnificație, cred că este viroza care va trimite presa online după cea print.

Repet, care e faza, șpilul, chestia cu lemnele? Nu erau bușteni de sequoia, să nu-i poată cuprinde, cu brațele, trei oameni, nu spărgea butuci de Koompassia Malacceusis, ca să lupte cu o esență extrem de tare…deci, unde-i știrea?

Nu mă dau pe mine ca exemplu, ca Cartianu, când și-a eliberat peștele în Herăstrău, dar vă jur că pe strada mea, de la 8-9 ani, toți copiii își ajutau bunicii, spărgând lemne, cărând cărbuni sau apă în grădină.

Astăzi, mii de fete de 12 ani nu doar că taie lemne pentru sobă, dar gătesc pe soba aia mâncarea fraților mai mici, pe care îi spală și-i duc la școală, când mama este la muncă în Italia. Părerea mea este că acele fete nu au timp să se uite la viralele postate pe net, preluate apoi de ziarele quality și urcate pe sticla televiziunii, în final. Că dacă ar avea, ar râde de fraieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel