Explozia solară de marţi a atins Pământul Vezi cum te afectează - VIDEO

explozie-solara
explozie-solara

Explozia magnetică produsă marţi, cel mai puternic tsunami solar din ultimii patru ani, a atins Pământul, anunţă NASA. În  sudul Chinei au fost afectate comunicaţiile radio, în timp ce în SUA există teama că liniile electrice de înaltă tensiune ar putea fi afectate de imensa masă de particule trimisă către Pământ de explozia solară de marţi.

Potrivit specialiştilor, efectele exploziei solare care a trimis către planeta noastră o cantitate importantă de radiaţii ar putea fi resimţite şi de oameni, mai ales la vârstele extreme: ori copii mici, ori persoane în vârstă. Astfel, ar putea fi resimţite stări de depresie şi nervozitate, ce s-ar putea manifesta vineri şi sâmbătă, când este aşteptat vârful furturii solare.

NASA a confirmat deja că se înregistrează o intensificare a fenomenului de auroră boreală în emisfera nordică.

Românii se plâng deja de efectele furtunii magnetice

În ultimele ore, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi au ajuns zece pacienţi care s-au plâns de dureri de cap şi ameţeli şi au pus aceste, plângându-se că au aceste simptome de la explozia solară, informează stirileprotv.ro

„Aceste explozii, putem să le spunem şi furtuni magnetice, pot afecta în mod direct activitatea umană, pentru că după cum ştim Pământul se comportă practic ca un magnet. (…) Se discută şi despre nişte efecte de ordin medical asupra oamenilorn care apar la explozia solară. Este posibil să apară migrene însă nu la toate persoanele. Există anumite categorii de persoane care sunt mai sensibile la o explozie solară, cum sunt de exemplu meteodependenţii. Deci pot exista şi astfel de cazuri. Este o explozie mare, dar nu exagerat de mare. Adică în trecut au fost explozii solare şi mai puternice ca şi categorie de intensitate“, explică Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM).

Medicii le recomandă oamenilor să nu se îngrijoreze în legătură cu efectele activităţii solare. Durerile de cap, de expemplu, pot fi banale migrene ce nu sunt legate neaparat de furtuna magnetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel