Experiment: Bărbat mumificat întocmai unui faraon pentru un documentar TV

mumificare
mumificare

Un experiment fără precedent până acum a fost făcut pentru un documentar al televiziunii Channel 4 din Marea Britanie. Un bărbat care a murit a fost mumificat întocmai ca un faraon egiptean.

La sfârşitul lunii octombrie, televiziunea britanică va difuza documentarul în care bărbatul respectiv a fost mumificat, folosindu-se tehnicile utilizate în cazul faraonului egiptean Tutankhamun, informează Daily Mail.

Identitatea bărbatului nu este cunoscută, însă familia sa va explica de ce a ales el să facă parte din acest proiect. Se ştie că el era foarte interesat de aceste tehnici de conservare a corpului uman.  Corpului bărbatului a rămas în stare excelentă timp de câteva luni de la îmbălsămare, când cercetătorii l-au examinat pentru a trage concluziile experimentului.

Deşi nu se ştiu foarte multe despre tehnicile utilizate în cazul lui Tutankhamon, experţii au luat ca punct de reper mumificarea lui pentru că, la mai bine de 3.000 de ani după ce a murit, corpul său era conservat deosebit de bine.

Se ştie că egiptenii urmau un ritual de 70 de zile pentru mumificare. Dintre acestea, 15 zile se purifica şi se curăţa corpul, 40 de zile se usca şi 15 zile se bandaja, se îmbălsăma şi se stiliza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel