Emoții care ne pot vindeca: Luați decizii mai bune cu ajutorul tehnicilor de conștientizare

decizii
decizii

DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.

Stefan-PuscaLuati decizii mai bune cu ajutorul tehnicilor de constientizare

 Deciziile bazate doar pe gandirea logica duc lipsa de avantajele pe care le poate aduce marea capacitate de procesare a mintii subconstiente. Surprinzator, tehnici care fac apel la exercitii de constientizare si la folosirea resurselor subconstientului sunt invatate si apoi folosite de catre directorii marilor corporatii americane in procesul de a lua decizii importate pentru activitatea lor.

Michael Eisner, fost CEO la Walt Disney pana in 2005, spunea ca intotdeauna corpul sau reactiona atunci cand auzea o idee buna. “Cateodata simt senzatii in stomac, altadata in gat, sau in anumite zone pe suprafata pielii” spunea Eisner intr-un interviu pentru New York Times.

Intuitia, declansata prin intermediul unor tehnici de constientizare este parghia prin care putem scoate la suprafata informatia stocata in inconstient, care este substantial mai bogata si mai profunda decat cea aflata in mintea constienta.

O zona, a carei reactie ne poate da informatii foarte corecte despre decizia subconstientului nostru la un anumit stimul extern, este asa numitul “creier al abdomenului inferior”, desemnat in cultura japoneza prin termenul “hara”. Constientizarea acelei zone ne ajuta sa ne etalonam senzatiile care apar ca urmare a unor evenimente care le constatam ulterior ca favorabile sau nefavorabile vietii noastre. Cercetarile au aratat ca zona respectiva da in situatii limita semnale mult mai rapide si mai corecte decat cele ale gandirii logice.

Zona este foarte simplu de activat (dar nu usor!). In primul rand trebuie sa stim ca ea se situeaza la doua degete sub buric si doua degete in adancime in interiorul abdomenului. Prin exercitii zilnice trebuie sa invatam sa o simtim. Vom realiza ca ea guverneaza de fapt circulatia energiei in intreaga zona de sub diafragma, este profund legata cu procesul digestiei, excretiei si cu posibilitatea de a ne tine in echilibru pe picioare. Toate acestea au corespondente clare in psihicul nostru, si din practica zilnica a acestui exercitiu de constientizare va rezulta si echilibrarea pe nivele respective. Vom ajunge deasemenea sa “digeram” mult mai usor evenimentele de viata, sa fim mai putin “constipati”. Lucuri care ne vor ajuta si ele foarte mult atunci cand luam decizii...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel