EXCLUSIV  Emma Zeicescu a devenit corporatistă. De ce a lăsat TV-ul: M-a făcut să iau decizia, se întâmplă o grămadă de situații

foto: Emma Zeicescu, Facebook
foto: Emma Zeicescu, Facebook

Emma Zeicescu a lăsat cariera de jurnalist în spate pentru o misiune, zice ea, asemănătoare: aceea de a influenţa mentalităţi şi a schimba vieţi, în contextul unei societăţi uşor... rigide.

Emma Zeicescu, jurnalist cu experienţă de 21 de ani, a preluat, la începutul anului 2022, poziţia de director de comunicare la Philip Morris România.

După schimbarea importantă în carieră și un nou început departe de camerele de filmat, Emma Zeicescu a vorbit în platoul DCNews TV despre un subiect de maxim interes, mai ales pentru cei care doresc să se elibereze de viciul fumatului dar nu pot: o lume fără fum.

Emma şi-a explicat alegerea încă din debutul discuţiei:

"Comunicatorul rămâne comunicator. Pasiunea de a încerca să schimb mentalităţi într-o societate care e un pic rigidă m-a făcut să iau decizia să devin corporatistă. Nu e o lume atât de neplăcută, e o lume în care se întâmplă o grămadă de situaţii şi din care nu lipsesc challenge-ul şi adrenalina. Cred că asta ne place nouă, e la fel ca în jurnalism: senzaţia că putem lăsa ceva după noi... altfel".

Val Vâlcu: Corporaţia din care faci parte şi în numele căreia comunici e una din industria tutunului, la fel de hulită, de "rea" ca presa. Sunt mulţi care nu pot fără presă, fără ştiri, alţii care nu pot fără ţigară. Sunt supărări şi de-o parte şi de alta, însă industria se transformă, cum se transformă şi presa. Ce înseamnă o lume fără fum?

Emma Zeicescu: Ştiinţa este cea care conduce în această comunicare, pentru că nimeni nu are voie şi nu ar trebui să conteste ceea ce cercetătorii stabilesc prin analize metodice şi, cel puţin din perspectiva companiei pe care o reprezint, vorbim de peste 980 de oameni care fac aceste analize, tot fluxul de la partea de cercetare până la partea de inginerie, practic tot ceea ce presupune ca rezultatul să ne arate nouă că lucrurile s-au schimbat şi în industria tutunului.

Aceasta a mai spus că, de fapt, arderea este problema reală şi cauza celor mai multe boli specifice fumatului, nu atât tutunul şi fumul în sine.

”În decizia de a mă alătură companiei a contat enorm angajamentul ferm al Philip Morris International de a construi un viitor în care ţigările să fie înlocuite definitiv cu produse fără fum, care sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Din această perspectivă, îmi doresc să fiu parte dintr-o conversaţie onestă şi relevantă, una de care cu toţii avem nevoie. Am fost şi voi fi omul care mizează pe curaj, pe adevăr şi pe nevoia de schimbare a mentalităţilor anacronice. Atunci când Philip Morris România mi-a propus rolul de director de comunicare, am înţeles că ne aflăm împreună în faţa unei mari provocări. Un viitor fără fum înseamnă argumente ştiinţifice solide, care se adresează tuturor celor care cred că soluţiile vin din inovaţie şi din dialog deschis, fără prejudecăţi. Noi avem datoria să ducem conversaţia la următorul nivel!” mărturisea în presă Emma Zeicescu, cu ceva timp în urmă.

Emma Zeicescu este licenţiată în jurnalism şi s-a specializat în Breaking News şi Talk-Show. A colaborat cu Realitatea TV (2006-2016), Televiziunea Română (2016-2019) şi Gândul (2020-21). Este formator autorizat, consultant şi trainer în comunicare şi public speaking.

Interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel