Emiliano Sala. Trupul neînsufleţit al fotbalistului, dus în oraşul natal

Emiliano Sala, deces VIDEO. Hotărârea luată de clubul Nantes
Emiliano Sala, deces VIDEO. Hotărârea luată de clubul Nantes

Trupul neînsufleţit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, mort într-un accident de avion petrecut între Nantes şi Cardiff, urmează să sosească vineri dimineaţă la Buenos Aires, de unde va ajunge apoi în oraşul său natal, Progreso, pentru a i se aduce un ultim omagiu.

După identificarea oficială a cadavrului atacantului argentinian, extras din epava avionului căzut în apele Canalului Mânecii, autorităţile britanice şi-au dat acordul pentru restituirea corpului familiei lui Sala. Vineri, după sosirea pe aeroportul din capitala Argentinei, cu un zbor al companiei Britigh Airways provenind de la Londra, sicriul cu trupul neînsufleţit al jucătorului va fi transportat şi depus la pompele funebre din oraşul Santa Fe, situat la 70 km de Progreso, unde va rămâne peste noapte, informează AFP. 

Ceremonii funerare



Abia sâmbătă dimineaţă, la ora 07:00, va începe priveghiul în oraşul Progreso din pampasul argentinian, înconjurat de câmpuri cu soia. Majoritatea celor 3.000 de locuitori vor depune o floare pe sicriul eroului lor, care a jucat pentru clubul local, San Martin. "Este o zi extrem de tristă pentru istoria oraşului Progreso. Nu ne-am imaginat niciodată aşa ceva, suntem încă în stare de şoc", a declarat pentru AFP preşedintele clubului de fotbal San Martin din Progreso, la care Sala a evoluat timp de zece ani. În mod simbolic, ceremonia omagială este prevăzută în sala de sport a clubului, unde Emiliano Sala revenea de fiecare dată când vizita oraşul său natal. 

Sala a jucat trei sezoane şi jumătate la Nantes

Emiliano Sala a jucat trei sezoane şi jumătate la Nantes, pentru care a marcat 42 de goluri în campionat. Atacantul de 28 de ani a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase de la Nantes la Cardiff City. Corpul său a fost recuperat săptămâna trecută din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri. 

Vezi şi: Udrea către Kovesi, în direct: Bun venit în clubul penalilor!

Tragedie în Vaslui. Mamă şi fiu, carbonizaţi în propria casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel