Udrea către Kovesi, în direct: Bun venit în clubul penalilor!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Elena Udrea a făcut mai multe declarații, care o vizează pe Laura Codruța Kovesi, în direct, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Sunt în Costa Rica. Aștept statutul de refugiat. Fără patimă spun că începe să vină vremea normalității. Imaginea dânsei era una care lupta pentru justiție și împotriva corupției în România. Avea o susținerea foarte puternică din partea lui Traian Băsescu, care a susținut-o și a crezut în ea, până în momentul în care a văzut ce abuzuri face. O susținea foarte tare și domnul Coldea la momentul acela. Ponta era și el foarte bun prieten cu doamna Kovesi și o susținea. Eu nu șitam acest lucru atunci. Eu nu m-am dus la ea din convingere, ci pentru faptul că era susținută și se dorea a fi numită în acea funcție. Eu am spus și atunci că nu e o persoană potrivită. Intuiția mea și informațiile pe care le știam atunci îmi spunea că nu e o persoană potrivită", a declarat Elena Udrea.

Trimisă de fostul preşedinte la Victor Ponta pentru a o susţine pe Kovesi?

"Nu şi nu cred că preşedintele şi-ar fi dorit să mă implic. Am făcut-o după ce am vorbit cu Sebastian Ghiţă (...) Am convenit, fără ştiinţa fostului preşedinte, să mergem la Victor Ponta şi să îl convingem să o susţină pe doamna Kovesi în funcţia de procuror-șef (...) Discuţia pe care am avut-o a fost foarte onestă. Am fost surprinsă să aflu că erau buni prieteni şi că şi el o susţinea, dar nu a vrut să o arate. Pe Sebastian Ghiţă l-a trimis la mine Florian Coldea, sunt convinsă (....) Mai ales acum când am aflat atât de multe realităţi de la vremea aia, pe care nu le ştiam ", a mai spus Elena Udrea.

Vezi și: Kovesi - Ghiță, întâlnire. Sala în care au fost fotografiați - FOTO

"Bun venit în clubul penalilor!"

"Doamna Kovesi a fost ţinută prin implicarea unor politicieni de care a vrut să se dezică", a afirmat Udrea.

"Am identificat acelaşi timp de apărarea pe care am avut-o și eu şi aceeaşi reacţie pe care au avut-o alţii acuzaţi de Kovesi (...) Doamna Kovesi, aţi distrus vieţi şi cariere, aţi intrat cu bcancii în vieţile oamenilor. Dacă vi se pare că vi se întâmplă acelaşi lucru, să ştiţi că dumneavoastră aţi pornit acest tip de justiţie (...) Bun venit în clubul penalilor, doamnei Kovesi!", a mai spus fostul ministru.

Udrea, cadouri pentru Kovesi

"Am depus, acum patru ani, un denunţ oficial împotriva doamnei Kovesi, la DNA în care am descris abuzurile şi faptele de corupţie pe care le făcea. Spunea că nu se întâlneşte cu politicieni, scandaluri. S-a dovedit nu doar că se întâlnea cu ei, dar primea cadouri de la oamenii de afaceri şi politicieni. (...) Am făcut referire la cadourile primite din partea familiei mele, în contextul unei relaţii de amiciţie, nu se punea problema unui sprijin pentru ceva din partea acesteia. Am descris asta. Cadouri de tip bijuterii, genţi, pe care le primesc femeile (...) Le-am trecut în denunţ ca dovadă că doamna Kovesi nu este atât de curată şi cinstită, departe de orice relaţie cu oamenii politici. (...) Am descris şi fapte concrete, implicarea domnului Coldea în afaceri mari, relaţia doamnei Kovesi cu oameni politici. Denunţul a fost rapid soluţionat, clasat, faptele nedovedite. Poate acum se apleacă cineva... Faptele acelea au fost descrise de acum patru ani", a declarat Elena Udrea.

Vezi și: Kovesi, audieri. Pleșoianu, mesaj pentru Iohannis: Ai rânjit satisfăcut. Mesaj amenințător

Cine indica ţintele pentru Kovesi?


"Doamna Kovesi are ocazia să spună acest lucru. Va putea să se apere şi să spună cum a funcţionat, cum îşi fixa ţintele. Poate să spună dacă aceste ținte erau fixate în ședine cu SRI, așa cum ne povestea un fost colonel din SRI. Se făceau şedinţe cu doamna Kovesi şi Coldea şi se spunea că i se va face dosar lui cutare. Avea ţinte personale, cum ar fi Alina Bica (...) Pe lângă faptul că a deranjat palnurile de a controla şi DIICOT, Kovesi a avut o chestie personală, muiereasca. Erau ţinte dintre cei care incomodau. Aşa cum vor să îl scoată din joc pe domnul Dragnea. Pregătesc alegerile prezidenţiale de anul acesta şi încearcă să elimine din competiţie pe cei pe care le-ar putea încurca planurile. Cei care îi incomoda erau scoşi din joc", a mai spus Udrea.

Vezi și: Iohannis-Kovesi, mesaj audiere. Codrin Ștefănescu: Frică paralizantă. Deține secrete fulminante

Ordine primite de la politicieni?


"Există suspiciuni că ar fi putut primi ordine din altă parte. Eu nu ştiu dacă primea. Nu ştiu nici dacă primea ordine de la Coldea sau era o gaşcă şi făceau totul împreună. Dânsa are ocazia acum să ne spună (...) Nu am auzit niciodată că doamna Kovesi să fi primit ordine la nivel politic. Dacă ar fi primit, ar fi procedat în alt fel. Dacă există situaţii în care a primit ordine de la politicieni, are ocazia să ne spună acum", a mai adăugat fostul ministru.

În mod clar, dacă este nevoie de declaraţiile mele, da categoric, voi depune mărturie în cazul acestor audieri. Cred că nu are rost să se încerce aceasta manipulare (...) Să nu uităm că oamenii au murit în puşcărie din cauza abuzurilor doamnei Kovesi, Coldea şi alţii (...) Dacă voi fi citată ca martor voi răspunde", a spus Udrea.

Vezi și: Iohannis-Kovesi, mesaj audiere. Chirieac: Cel mai clar amestec. O schimbare fundamentală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel