Ela Crăciun: Greșeli pe care le faci când te expui la soare. Atenție mare

Dana Popa / 21 iun 2018 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

A venit vacanța, iar mulți dintre noi au temeri cu privire la expunerea copiilor la soare. 

Ela Crăciun a apelat la medicii dermatologi pentru a se informa cu privire la protecția pielii în timpul sezonului estival. Vedeta a identificat astfel cinci greșeli pe care oamenii le fac atunci când se expun la soare. 

(oar_w460)

“Probabil că în perioada aceasta sunteți bombardați cu informații despre importanța protecției solare, dar vin și eu să întăresc ideea că nu ar trebui să neglijăm deloc acest aspect. Protecția solară este vitală. Lăsând la o parte problema esteticii pielii, sănătatea celui mai mare organ al nostru poate fi grav afectată de efectele nocive ale razelor puternice de soare.

În condițiile în care lipsa protecției solare produce, anual, victime ale celei mai crâncene boli, cancerul, nici măcar nu o să deschid subiectul îmbătrânirii premature, a petelor inestetice sau a ridurilor. Acestea sunt nimicuri pe lângă adevăratele riscuri la care ne expunem zi de zi.

(oar_w460)

Loțiunea cu protecție solară acționează ca un scut ce protejează pielea împotriva efectelor nocive ale razelor solare.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite greșeli pe care le facem atunci când folosim sau și mai rău, nu folosim crema de protecție solară.

 1. Nu ne protejăm în zilele în care nu e soare

Dacă nu vedem soarele, nu înseamnă că nu există razele ultraviolete.  Acesta este motivul pentru care ar trebui să folosim protecție solară în fiecare anotimp și să adaptăm nivelul de protecție. Vor fi perioade în care avem nevoie de SPF 20, perioade în care avem nevoie de SPF 30 și perioade în care avem nevoie de SPF 50! Important este să o folosim tot timpul.

2. Aplicăm protecția atunci când ajungem la plajă

Protecția trebuie aplicată înainte să ieșim din casă, pentru că la primul contact cu exteriorul, pielea noastră este afectată de razele ultraviolete. Ar trebui să aplicăm protecția cu 30 de minute înainte de a ieși din casă.

Dacă mergeți la plajă sau la piscină, nu intrați în apă imediat ce ați aplicat crema cu SPF și reaplicați întotdeauna după ce ieșiți din apă.

3. Folosim protecție solară numai atunci când mergem la plajă

Dacă ar fi fost destinată acestui moment, probabil că s-ar fi numit cremă de plajă. Însă numele ei ne spune clar că este cremă cu protecție solară. Pielea noastră nu este afectată numai atunci când ne expunem mai multe ore la soare. Chiar și activitățile de zi cu zi își pun amprenta asupra ei. Așa cum am explicat și mai sus, crema cu protecție solară ar trebui să facă parte din ritualul nostru zilnic de îngrijire, indiferent de anotimp.

4. Nu reaplicăm

Oricât de bună ar fi crema pe care o folosim, nu este suficient să aplicăm produsul o singură dată pe zi. În funcție de activitățile noastre și de tipul de cremă pe care îl folosim, aceasta ar trebui reaplicată o dată la 2 ore și, după fiecare baie în mare/piscine.

5. Nu alegem produsul potrivit

Dacă ați folosit cremă cu SPF 50 și vi s-a părut că vă încarcă prea mult pielea și devine astfel imposibil de folosit zilnic, nu înseamnă că trebuie să renunțați în totalitate la ideea de a folosi protecție zilnic. Poate că vă trebuie o protecție mai mică sau un alt tip de produs. Spre exemplu, varianta spray e mult mai ușor de aplicat și are o textură mult mai plăcută.

Copiii de exemplu, au nevoie de un nivel de protecție mai ridicat decât adulții. Tot datorită sensibilității pielii lor, pentru ei trebuie să folosim numai dermato-cosmetice, a scris Ela Crăciun pe blogul său”, www.elacraciun.ro, unul din cele mai apreciate și premiate, cu peste 1 milion de cititori lunar.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22