Șeful diplomației britanice: SUA ar putea ataca din nou

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a declarat că SUA ar putea ataca din nou poziții ale regimului președintelui sirian Bashar al-Asad, conform unui articol publicat duminică în cotidianul The Sunday Telegraph.

'SUA au lovit și, desigur, ar putea lovi din nou. Acest lucru creează o ambiguitate care ar trebui să atârne greu peste mințile vinovate de la Damasc", a apreciat șeful diplomației britanice în ziarul citat, preluat de EFE.

Johnson îl califică pe Al-Assad drept "arhiterorist" și asigură că Marea Britanie și aliații săi vor strânge dovezi pentru "a-i judeca pentru crime de război pe cei vinovați" de prezumtivul bombardament cu arme chimice din 4 aprilie din Siria, agresiune care a determinat Washingtonul să lanseze 59 de rachete de croazieră asupra unei baze siriene ca represalii.

În ciuda faptului că regimul de la Damasc a negat implicarea în atacul cu arme chimice, Johnson a susținut că SUA, Marea Britanie și "aliați-cheie" cred că "este foarte probabil să fi fost vorba despre un atac al lui Al-Assad împotriva propriului popor, folosind arme interzise acum aproape o sută de ani". Johnson reiterează totodată că Moscova ar trebui să-și folosească influența asupra Siriei pentru a pune capăt conflictului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel