Ed Sheeran, după acuzaţiile de plagiat: De acum filmez totul, totul este înregistrat!

Starul pop britanic Ed Sheeran a declarat că îşi înregistrează toate sesiunile de compoziţie pentru a evita acuzaţiile de plagiat, după ce a câştigat un proces în această săptămână în legătură cu megahitul său 'Shape Of You', informează France Presse.

'De acum filmez totul, totul este înregistrat, a declarat muzicianul vineri într-un interviu acordat BBC.

'Dacă primim plângeri cu privire la cântece, putem spune: iată caseta, uitaţi-vă la ea şi veţi vedea că nu este nimic', a spus muzicianul în vârstă de 31 de ani.

Pentru mine, cel mai bun sentiment din lume este euforia care vine odată cu prima idee, atunci când scrii un cântec bun', a adăugat el. Acest sentiment a devenit acum: +Oh, stai, să ne oprim puţin. Ne gândim de două ori+'.

Nu este prima dată când artistul britanic Ed Sheeran este dat în judecată pentru plagiat

Miercuri, Înalta Curte din Londra s-a pronunţat contra celor doi compozitori care l-au acuzat pe Sheeran de plagiat pentru cântecul 'Shape of You', cel mai bine vândut din lume în 2017, care a avut şi 3 miliarde de ascultări pe Spotify şi aproape 6 miliarde de vizualizări pe YouTube.

'Asemănări evidente' între cele două cântece dar şi 'diferenţe importante' între cele două cântece

Judecătorul Antony Zacaroli a constatat că Ed Sheeran nu a copiat 'în mod deliberat' sau 'inconştient' nicio parte a melodiei din cântecul 'Oh Why' din 2015 al lui Sami Chokri şi Ross O'Donoghue.

Potrivit judecătorului, există 'asemănări evidente' între cele două cântece, cu o melodie derivată în special din gama pentatonică minoră, ca 'nenumărate cântece pop, rock, folk şi blues', dar şi 'diferenţe importante'. Aceasta nu este prima dată când artistul este dat în judecată pentru plagiat.

'Nu am mai cântat 'Photograph' pentru o perioadă foarte lungă de timp după aceea, nu am mai cântat-o, într-un fel mă simţeam murdar

De exemplu, a ajuns la o înţelegere financiară în SUA cu compozitorii care l-au acuzat că le-a plagiat melodia 'Amazing' pentru melodia sa 'Photograph', lucru pe care a spus că îl regretă. 'Nu am mai cântat 'Photograph' pentru o perioadă foarte lungă de timp după aceea, nu am mai cântat-o, într-un fel mă simţeam murdar', a declarat artistul britanic pentru BBC, potrivit Agerpres.

Citește și Un album înregistrat de Ed Sheeran la 13 ani se vinde pe o sumă IMENSĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel