Ești gurmand? Iată câteva trucuri anti-foame

Cu siguranță mulți dintre noi au o problemă numită foame. Nu există vreun mod de a mânca mai puțin, iar sportul nu ne ajută suficient pentru că cu cât ne atrenăm mai mult, cu atât ne este mai multă foame. Există câteva trucuri pentru a ne păcăli creierul și a-l convinge că, de fapt, nu ne este foame. Totul ține de psihic.

1. Ține o gustare (sănătoasă) la îndemână. Când ai un atac de foame, se pare că mâncarea nesănătoasă sau automatele de mâncare te strigă insistent. Pentru a contracara apelul junglei trebuie să aveți la îndemână un măr sau niște nuci. Ceva sănătos care să îți îndepărteze foamea ipso facto. Potrivit mai multor studii, odată ce începi să mânănci mâncare interzisă, vei continua să mănânci fără să te mai oprești.

2. Dacă mergi la un eveniment, alege un clutch și nu o geantă de umăr. Trucul funcționează pentru că ai întotdeauna o mână ocupată cu geanta, care te va forța să mănânci mai puțin și mai încet. Dacă mâna liberă va fi ocupată cu o băutură, te vei gândi de două ori înainte de a lua orice mâncare ce ți se oferă, iar alegerile tale vor fi mult mai înțelepte.

3. Fă din cafea un aliat împotriva foametei. Consumul de cafea va contribui la accelerarea aportul caloric cu 12%, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. În plus, acesta este un supresor natural al apetitului, care nu îngrașă dacă nu îi adaugi prea mult zahăr sau alte creme. Dacă vei putea să bei cafeaua cu puțin zahăr sau chiar deloc, vei fi pe drumul cel bun.

4. Numără înghițiturile. A număra caloriile nu este singura modalitate de a pierde în greutate, poți număra, de asemenea, înghițiturile. Conform unui studiu realizat de Brigham Young University, este o metodă care te ajută să pierzi până la un kilogram și jumătate pe lună. Când ești conștient de înghițituri, ajungi să mănânci cu 20%-30% mai puțin.

5. Îndeplinește-ți un capriciu. Dacă slăbiciunea ta este tarta de ciocolată, atunci răsfață-te, dar ia numai trei înghițituri. Potrivit renumitului dietician Lauren Harris, cele trei înghițituri vor fi suficiente pentru a te lăsa cu un gust bun și a te bucura de plăcerea mesei care îți place. Vei fi mulțumit și nici nu te vei simți plin. Cu prima înghițitură îți vei îndeplini așteptările, cea de a doua nu ți se va mai părea la fel de bună ca prima, iar a treia te va face să crezi că nu mănânci ceva deosebit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel