Urmărește emisiunea live


Dumitru Fărcaș, moarte. Mitropolitul Andreicuţ: O fi o premoniție?

Dumitru Farcas
Dumitru Farcas

Clujul, Transilvania şi România sunt mai sărace fără Dumitru Fărcaş, a spus mitropolitul Andrei Andreicuţ în mesajul său de condoleanţe.

"Îţi este foarte greu ca în asemenea momente să-ţi găseşti cuvintele cele mai potrivite. De aceea ne folosim de Sfânta Scriptură, care ne spune că 'un nume bun este mai de preţ decât bogăţia; cinstea este mai preţioasă decât argintul şi aurul' (Pilde 22,1). Fără el Clujul e mai sărac, Transilvania noastră pe care a iubit-o, şi, de ce nu?, România pe care a prezentat-o cu cinste pe toate meridianele globului, sunt mai sărace.

Dar, după crezul nostru creştin, punem preţ pe ceea ce ne spune Domnul Hristos: 'Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac' (Ioan 11, 25-26)", afirmă mitropolitul Clujului în mesajul său.

Amintiri cu Dumitru Fărcaș

"M-a vizitat la Mitropolie şi am avut o convorbire atât de frumoasă că nu o s-o uit niciodată. Ne-am întâlnit pe aceeaşi lungime de undă şi admiram profunzimea şi dăruirea lui în slujirea spiritualităţii noastre, pe care a făcut-o ca nimeni altul. Ca şi el, şi eu iubesc folclorul nostru, fără să am darul pe care Dumnezeu i l-a dat lui; şi el ca şi mine iubea neţărmurit valorile noastre autentice şi rădăcinile ne sunt în aceleaşi ţinuturi.

Îl preţuia pe Ioan Alexandru, pe care îl preţuiesc şi eu, şi am recitat împreună poezia 'Clopotarul'. O fi fost o premoniţie?! 'Acolo-n Transilvania în satul meu, / Voi fi purtat de alţii într-o seară/ Şi aşezat pe deal în ţintirim/ Adăugat la neamul de sub ţară./ Să-mi facă petrecanie ca la ţărani/ Şi un bătrân mă spele la fântână? Mă-nfăşure în pânză de cânepă de-o fi/ Şi o făclie-n mână mi se pună', adăugat la neamul său...", se arată în mesaj.

Taragotistul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi, într-un spital din Cluj Napoca, în urma unui infarct, la vârsta de 80 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel