Dumitru Fărcaș, moarte. Mitropolitul Andreicuţ: O fi o premoniție?

Dumitru Farcas
Descriere foto: Dumitru Farcas

Clujul, Transilvania şi România sunt mai sărace fără Dumitru Fărcaş, a spus mitropolitul Andrei Andreicuţ în mesajul său de condoleanţe.

"Îţi este foarte greu ca în asemenea momente să-ţi găseşti cuvintele cele mai potrivite. De aceea ne folosim de Sfânta Scriptură, care ne spune că 'un nume bun este mai de preţ decât bogăţia; cinstea este mai preţioasă decât argintul şi aurul' (Pilde 22,1). Fără el Clujul e mai sărac, Transilvania noastră pe care a iubit-o, şi, de ce nu?, România pe care a prezentat-o cu cinste pe toate meridianele globului, sunt mai sărace.

Dar, după crezul nostru creştin, punem preţ pe ceea ce ne spune Domnul Hristos: 'Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac' (Ioan 11, 25-26)", afirmă mitropolitul Clujului în mesajul său.

Amintiri cu Dumitru Fărcaș

"M-a vizitat la Mitropolie şi am avut o convorbire atât de frumoasă că nu o s-o uit niciodată. Ne-am întâlnit pe aceeaşi lungime de undă şi admiram profunzimea şi dăruirea lui în slujirea spiritualităţii noastre, pe care a făcut-o ca nimeni altul. Ca şi el, şi eu iubesc folclorul nostru, fără să am darul pe care Dumnezeu i l-a dat lui; şi el ca şi mine iubea neţărmurit valorile noastre autentice şi rădăcinile ne sunt în aceleaşi ţinuturi.

Îl preţuia pe Ioan Alexandru, pe care îl preţuiesc şi eu, şi am recitat împreună poezia 'Clopotarul'. O fi fost o premoniţie?! 'Acolo-n Transilvania în satul meu, / Voi fi purtat de alţii într-o seară/ Şi aşezat pe deal în ţintirim/ Adăugat la neamul de sub ţară./ Să-mi facă petrecanie ca la ţărani/ Şi un bătrân mă spele la fântână? Mă-nfăşure în pânză de cânepă de-o fi/ Şi o făclie-n mână mi se pună', adăugat la neamul său...", se arată în mesaj.

Taragotistul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi, într-un spital din Cluj Napoca, în urma unui infarct, la vârsta de 80 de ani.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24