Dumitru Fărcaș a murit. Mihai Fifor: Taragotul nu va mai răsuna...

Bianca Ştefan / 07 aug 2018 / 11:51 Salveaza PDF Comentarii
Dumitru Fărcas a murit
Dumitru Fărcas a murit

Dumitru Fărcaș a murit. Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a subliniat că regretatul artist a fost un maramureşean care şi-a iubit până la patimă ţara şi neamul şi a adus o contribuţie majoră la dezvoltarea muzicii populare autentice româneşti, în calitate de interpret, dar şi de lider al unor ansambluri artistice. 

"Maestrul Dumitru Fărcaş, nea Mitru, ne-a părăsit, astăzi, la 80 de ani, lăsând folclorul românesc mult mai sărac. Un maramureşean cumsecade, cu suflet blând, care şi-a iubit până la patimă ţara şi Neamul, Dumitru Fărcaş şi-a adus o contribuţie majoră la dezvoltarea muzicii populare autentice româneşti, în calitate de interpret, dar şi de lider al unor ansambluri artistice, îndrumând, cu migală şi pasiune, generaţii de instrumentişti şi interpreţi de mare valoare", a scris Fifor, pe Facebook. 

Melodiile lui Fărcaș, inconfundabile

El a adăugat că melodiile lui Fărcaş, interpretate într-un stil "inconfundabil" şi "irepetabil" la taragot, l-au făcut cunoscut în toată ţara, dar şi mult peste hotarele sale. 

"Din păcate, taragotul cu care ne-a fermecat vreme de aproape şase decenii nu va mai răsuna, de astăzi, decât în amintirile noastre şi în înregistrările de aur pe care ni le-a lăsat moştenire. Dumnezeu să îl odihnească în pace", a transmis ministrul Fifor. 

Taragotistul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj-Napoca, unde se afla internat pentru o intervenţie.

Vezi și: Dumitru Fărcaș a murit. Emil Boc: Îmi e greu să vorbesc


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26