Doliu în lumea filmului. Actorul Yves Renier a murit la 78 de ani

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Actorul şi regizorul francez Yves Renier a murit la 78 de ani.

Actorul şi regizorul francez Yves Renier, protagonist timp de peste 30 de ani al serialului de televiziune Commissaire Moulin, a decedat în noapte de vineri spre sâmbătă în urma unui atac de cord la domiciliul său din localitatea Neuilly-sur-Seine, în apropiere de Paris, a anunţat soţia artistului, transmite Agerpres, citând AFP.

În vârstă de 78 de ani, actorul se dedicase în ultimii ani regiei, printre realizările sale numărându-se un film de televiziune consacrat lui Jacqueline Sauvage, având-o în distribuţie pe Muriel Robin şi care a înregistra un important succes la public.

Cine este Yves Renier



Yves Renier şi-a început cariera cinematografică în 1961 în pelicula Contele de Monte-Cristo, în regia lui Claude Autant-Lara. După această primă experienţă, joacă în mai multe filme fără să obţină însă un veritabil succes.

În 1965 obţine succesul la public odată cu mini-seria Belphegor, în regia lui Claude Barma, unde o are parteneră de distribuţie pe cântăreaţa Juliette Gréco.

Rolul care l-a consacrat



Personajul comisarului Moulin îi oferă însă consacrarea definitivă. Creat în 1976 de Paul Andreota şi Claude Boissol, serialul de televiziune este întrerupt în 1982 şi reluat în 1989 de Yves Renier şi Georges Moréas, autor de romane poliţiste şi fost comisar în rezervă.

E obligatoriu ca personajele să fie autentice, mărturisea actorul pentru publicaţia Le Monde în 1994. Serialul, care s-a încheiat în 2008, a fost un succes de public şi de critică. În paralel, a interpretat mai multe roluri în cinema înainte de a se dedica regiei.

În 2018, filmul de televiziune în două părţi 'Jacqueline Sauvage, c'était lui ou moi, cu Muriel Robin în rolul principal, a avut cel mai mare număr de spectatori din acel an pentru un film de ficţiune francez, cu 9 milioane de privitori pe canalul de televiziune TF1. Anterior, Yves Renier a regizat Flic tout simplement (2016) despre cazul Guy Georges, cu Mathilde Seigner, şi Medecin-chef a la santé

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel