Dirijorul James Levine, concediat de la Metropolitan Opera din New York

Crişan Andreescu / 13 Martie 2018 / 09:07 Salveaza PDF Comentarii

Dirijorul James Levine a fost concediat de la pupitrul Metropolitan Opera din New York, după ce o investigaţie a confirmat acuzaţiile de hărţuire sexuală care i s-au adus, a anunţat instituţia luni, potrivit DPA.

O investigaţie de peste trei luni a descoperit dovezi credibile de "comportament abuziv şi hărţuitor" atât înainte, cât şi în timpul activităţii sale la Met, se menţionează în comunicatul celebrei opere.

Peste 70 de persoane au fost intervievate în cadrul investigaţiei asupra dirijorului emerit de 74 de ani, care era şi directorul artistic al programului pentru artişti tineri.

"Investigaţia a mai descoperit şi dovezi credibile că dl Levine a avut un comportament sexual abuziv şi hărţuitor faţă de artişti vulnerabili în etapele timpurii ale carierelor lor într-un moment în care avea autoritate asupra lor", se mai precizează în textul citat.

[citeste si]

De aceea ar fi "inadecvat şi imposibil" pentru Levine, care este considerat unul dintre cei mai buni dirijori din SUA, să continue să lucreze pentru Met.

Născut în Ohio în 1943, Levine a lucrat pentru prestigioasa Metropolitan Opera din anii 1970 şi a devenit director muzical în 1975.

El a renunţat la o parte din atribuţii în 2016 din motive de sănătate, dar a continuat să lucreze pentru Metropolitan Opera în diverse roluri. El a fost suspendat în decembrie anul trecut, după ce New York Times a făcut publice acuzaţiile de hărţuire împotriva sa. (Agerpres)loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE2