EXCLUSIV  Demiterea lui Daum, GREȘEALĂ sau FURĂCIUNE?

Cristoph Daum urmează să fie demis în foarte scurt timp de la echipa națională, totul fiind în pixul lui Burleanu. Federația face însă o greșeală foarte mare. 

Daum trebuia să plece, un lucru unanim acceptat atât de specialiști cât și de simpli iubitori ai fotbalului. Totul se putea întâmpla într-o manieră avantajoasă abia peste o lună. 

Ca urmare a unei decizii bizare din punct de vedere economic, lui Cristoph Daum i se va rezilia contractul cu doar o lună înainte de finalul preliminariilor. Selecționerul german mai avea așadar încă două meciuri pe banca României: cu Kazakhstan și Danemarca. 

Mai multe voci spun că rezilierea unilaterală a contractului costă Federația Română de Fotbal aproximativ 600 000 de euro, așa că Răzvan Burleanu promite să facă puțină economie: negocieri cu Daum. 

Negocieri au mai avut loc, așa cum anunțau pe surse publicațiile sportive, iar Daum a spus că pleacă la o ultimă strigare, pentru aproximativ 300 000 de euro: 200 000 de euro pentru reziliere și salariul pe ultimele două luni.

Cu puțină răbdare, Federația îi putea plăti lui Daum doar cele două salarii, până la finalul campaniei de calificare. Comisia tehnică îl obligă acum pe Burleanu să facă un exercițiu de imagine: plata unei sume substanțiale pentru "plăcerea" de a-l arunca pe neamț la gunoi. 

Este lesne de înțeles că Daum nu va accepta o sumă mai mică și ar putea chiar să pluseze. Burleanu ajunge într-o poziție ingrată: îl va chema pe Daum la noi negocieri după ce ultima repriză de discuții s-a sfârșit cu șeful Federației pe cai mari: îl avertizase pe neamț că nu va mai primi nici un ban.

Cu încă două meciuri pe banca naționalei, FRF nu mai avea ce să piardă, la națională nu avea ce să mai strice, mai mult decât ce s-a distrus până acum. 

Ce va putea să negocieze Burleanu în acest moment? 

Demisia lui Daum stă acum în pixul șefului Federației Române de Fotbal. Mișcarea de imagine pregătită de FRF nu poate decât să dea apă la moară contestatarilor lui Burleanu care avertizau asupra unui posibil eșec cu Daum. Peste numai o lună se va putea trage linie, însă rezultatele sunt vizibile încă de acum. Cristoph Daum, alături de stafful tehnic a costat FRF aproximativ două milioane de euro pe an, iar echipa națională a ratat în cel mai jalnic mod încă o calificare. Singura necunoscută rămâne locul modest care va fi ocupat de națională, aspect ce va fi limpezit foarte curând. Restul rămâne o mare ... murdărie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel