„Demisia“ lui Liviu Negoiță, tsunami în PDL

val-valcu
val-valcu

Emil Boc se pregătește să devină avocat, după încheierea mandatului. Presa a relatat că și Traian Băsescu ar figura, de cel puţin un an, în Catalogul Oficial al experţilor judiciari din România. Mai precis, în secţiunea dedicată experţilor în construcţii şi exploatare nave maritime. Nici unul, nici altul nu a dat semne că ar vrea să se ocupe de aceste activități extrem de bine remunerate.

Dimpotrivă, ambii anunță că rămân în politică, jertfindu-se pentru binele public. Liviu Negoiță, primarul de la sectorul 3, e primul politician de top din PDL care își anunță retragerea. Chiar dacă nu e foarte cunoscut la nivel național (a ocupat doar un scurt mandat de premier desemnat, în 2009) Negoiță are notorietate în capitală și e ”tătic” la el în sector. Demisia din motive personale,  dintr-o funcție ca și câștigată ( respectiv noul mandat de primar), va face valuri în PDL.

În principiu, avocații ar trebui să ducă o viață mai stresantă decât primarii de sector. Altfel, de ce câștigă oficial muuult mai bine? Hepatită C au și alți primari, sau măcar încă unul știu eu, dar uite că nu se retrage pentru asta.  Mai ales că bani pentru terapii moderne un primar ar cam avea, chiar dacă nu obține interferon gratis de la stat.

Mai degrabă, cred că Negoiță a făcut ceea ce în PDL e strict interzis: a gândit cu capul lui. În ciuda propagandei, direcționate mai ales spre proprii membri de partid, nimeni nu mai crede în basmele cu câștigarea alegerilor din 2012. Ca și în 2000, partidul de guvernământ va reuși să păstreze câteva primării, dar la generale va fi jale. Iar după, încep controalele. A pleca singur, înainte de înfrângerea totală e o dovadă de înțelepciune: nimeni nu mai trage într-un tip afară din joc și se pot scoate la iveală banii puși de-o parte, fără grija ANI.

PDL nu pierde doar o funcție ca și câștigată, ci suferă o înfrângere la capitolul moral ( încredere, adică... nu putem vorbi de moralitate, în acest caz). În loc să tragă pentru ”victoria finală”, până la ultimul cartuș, comandanții din linia întâi încep să-și pregătească retragere.

Citeşte şi:

Liviu Negoiță, edilul de la Sectorul 3, nu va mai candida pentru un nou mandat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel