De ce să nu dormi niciodată cu părul ud

Deși mulți dintre noi cred că dacă dormi cu părul ud este complet inofensiv, acest obicei poate avea efecte negative asupra sănătății.

Potrivit descoperă.ro, sunt trei motive pentru care este foarte important să îţi usuci părul înainte de culcare:

1. Durerile de cap

În timpul somnului, temperatura corpului creşte, iar umiditatea şi temperatura crescută pot cauza dureri de cap în momentul în care te trezeşti. 

2. Creezi condiţii propice pentru infecţii

Pernele sunt o sursă de bacterii şi de acarieni. În plus, acestea absorb transpiraţia, celulele moarte şi uleiurile naturale din păr. În momentul în care dormi cu părul ud, nu faci altceva decât să creezi un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor.

3. Căderea părului

Părul ud este foarte sensibil, se rupe mult mai uşor şi astfel se poate ajunge la o accentuare a căderii părului. Acesta este un alt motiv pentru care este recomandat să îţi usuci părul înainte de culcare.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl evitaţi când aveţi părul încă umed este prinderea lui. Părul se scurtează în timp ce se usucă, iar dacă îl prindeţi riscaţi să se rupă. De aceea este recomandat să aşteptaţi ca părul să fie complet uscat şi apoi să îl prindeţi cu un elastic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel