De ce nu trebuie să muncești mai mult

office-work
office-work

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, riscul de a suferi de depresie este de două ori mai mare la funcționarii care lucrează 11 ore pe zi, comparativ cu alții care muncesc șapte sau opt ore, informează Belga.

Oamenii de știință susțin că funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi riscă de 2,3 - 2,5 ori mai mult să sufere de depresie clinică faţă de cei care muncesc la serviciu şapte - opt ore, acesta statistică nefiind influențată de modul de viață.

”'N-am observat o legătură puternică la funcţionarii depresivi între starea lor civilă, dacă erau fumători sau nu şi consumatori de alcool sau nu”, a declarat Marianna Virtanen de la Institutul finlandez de medicină şi University College din Londra, coordonatorul  studiului.

Deși coeficientul persoanelor care suferă de depresie este foarte mare la nivel general, nu toate aceste persoane sunt afectate de numărul mare de ore petrecut la serviciu, mai informează agenția.

Cercetarea s-a efectuat pe un eșantion de circa 2.000 de funcţionari britanici, bărbaţi şi femei în vârstă de 35 - 55 de ani, într-o bună sănătate mentală la începutul studiului, perioada medie de observaţie fiind de 5,8 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel