De ce are Regina Elisabeta DOUĂ aniversări. Motivul INCREDIBIL

Casa Regală britanică are de ani de zile tradiția celor două aniversări, iar Regina Elisabeta este una dintre regii care au beneficiat de această regulă inedită. Iată de ce.

Regina Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, la Londra și deși aceasta trebuie să fie data la care ar trebui sărbătorită, Suverana mai are două aniversări.

De ce? Ei bine, ziua de 21 aprilie este ziua sa de naștere însă, Regina mai are o aniversare, oficială, în luna iunie, marcată tradiţional printr-o ceremonie numită "Trooping the Colour" (n.r. Salutul Culorilor).

Astfel, dacă ziua sa de naștere, este marcată de 41 de salve de tun din Hyde Park, 21 de salve de tun din Windsor Great Park şi 62 de salve de tun din Turnul Londrei și de cele mai multe ori, Regina Elisabeta serbează în familie, la castelul Windsor, ziua oficială este marcată în a doua sâmbătă a lunii iunie, în fiecare an.

Ce este Parada Trooping the Colour

Parada Trooping the Colour are loc între palatul Buckingham şi Horse Guards Parade, un teren destinat acestor evenimente, situat în apropiere de Whitehall, în centrul Londrei.

În fiecare an, la paradă participă peste 1.400 de militari, cu 200 de cai şi 400 de muzicanţi. Această ceremonie îşi are originea în pregătirile pentru război din trecut, când toate steagurile erau strânse şi arătate soldaţilor britanici înainte de luptă, pentru ca aceştia să le recunoască în iureşul bătăliilor, citează express.co.uk.

Aniversarea de azi, UNICĂ și ISTORICĂ

Anul acesta a fost mai diferit și este pentru a doua oară în cei 68 de ani de domnie, când parada de la Londra nu a fost oficiată. Prima dată a fost în anul 1955, din cauza unei greve a muncitorilor de la căile ferate britanice, iar cea de-a doua a fost acum, în anul 2020, din cauza pandemiei de COVID-19. 

Tradiţia celor două aniversări a fost inaugurată de regele George al II-lea, în 1748, iar Regele Edward al VII-lea, născut în noiembrie, a fost cel care a făcut din aniversarea oficială un standard.

Anul acesta, aniversarea oficială a fost una UNICĂ și ISTORICĂ. Vezi AICI de ce Regina Elisabeta, aniversare în pandemie. Ceremonie UNICĂ și ISTORICĂ. Video impresionant

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel