Dana Nălbaru și-a retras DEFINITIV fiica de la școală

Dana Nălbaru, fosta membră HI-Q, a decis să își retragă definitiv fiica de la școală.

"Am retras-o pe Sofia de la scoala. De tot. Am ales ca ea sa invete in sistem home schooling despre lucrurile care ii plac si fara constrangeri, fara competitii impuse, fara note sau calificative. Ne-am gandit bine inainte de a lua aceasta decizie si ne-am "facut temele" inainte de a ne arunca spre un asemenea viitor. Am vorbit cu oameni care isi educa in mod similar copiii, citim mult despre asta si ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viata, constienti fiind ca noi vom fi cei care va trebui sa o ajutam si sa o sustinem in tot acest proces. Vom descoperi alaturi de ea o gramada de lucruri, sunt sigura. Sunt sigura ca vor fi si momente dificile, dar am incredere in noi, ca echipa si, unde-s doi puterea creste, nu-i asa?", a povestit Dana Nălbaru.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Dana Nălbaru și-a retras definitiv fiica de la școală. Efectele neștiute ale acestei decizii radicale

"Ce m-a determinat pe mine sa iau aceasta decizie? Ea. Potentialul ei. Mi-am dat seama ca sistemul de invatamant, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie sa demonstreze in fata altora ca si cat stiu, ca si cat au invatat, este depasit de vremurile pe care le traim. Nu consider ca a invata e un lucru gresit, dimpotriva, cred ca este esentialul pentru a avea o viata frumoasa. Consider, insa, ca felul in care invata copiii in scolile din ziua de azi naste in ei o gramada de frustrari care au darul de a le distruge frumusetea interioara. Am vrut ca ea sa nu piarda aceasta frumusete, sa o las sa se dezvolte in ritmul ei, sa capete incredere in ea insasi, sa inteleaga ca singur iti poti depasi limitele, sa invete sa faca in viata ceea ce ii place cu adevarat, sa nu-i fie teama niciodata sa o ia de la inceput, sa fie independenta, sa nu-i dicteze nimeni directia in viata...

[citeste si]

Cand scriu despre Sofia nu spun ca ceilalti copii sunt mai putin buni, ca e gresit a merge la scoala, nu lovesc in profesori sau mai stiu eu ce alte interpretari ar putea cei cu rele intentii sa dea. Spun ca EA nu s-a adaptat sistemului clasic de invatamant intr-un mod armonios si ca alegerea noastra are de-a face cu felul in care sistemul a afectat in sens negativ copilul NOSTRU. Atat. Nu e mai mult. Nu e o lupta de convingere dusa cu nimeni ci o dorinta de a ne ajuta fiica sa aiba o viata frumoasa si plina de lucruri bune", a mai povestit Dana Nălbaru pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel