EXCLUSIV  Cum se îmbracă Lora! Ce spune fashion stylist-ul vedetelor, Lucy Faur, despre artistă

Este unul din cei mai buni cotați fashion stylisti de la noi. 

După ce a clasat-o pe artista Delia în topul celor mai bine îmbrăcate vedete, Lucy Faur vine cu completări despre vestimentațiile altor vedete precum Andreea Marin, Andra sau Lora. Aflați ce le recomandă acestora, dar și ce se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2018, din interviul acordat de Lucy Faur, exclusiv, pentru DC NEWS!

(oar_w460)

                  Fashion stylista vedetelor, Lucy Faur

- Ce le-ai recomanda, din punct de vedere stilistic, vedetelor pe care le-ai luat "în vizor"?

Andra a abordat multe direcții stilistice de-a lungul timpului, iar în ultima perioadă pare să își contureze un stil personal mai clar, însă i-aș recomanda să păstreze mai mult din ce este ea ca și identitate și eleganță în ținute. La un moment dat ea se afla în zona minimalistă, zonă în care ea nu se regăsește, iar acest lucru se reflectă în “eficiența” stylingului. 

(oar_w460)

Andreea Marin și-a păstrat eleganța ce a consacrat-o, dar trebuie musai să aibă grijă mai ales la proporțiile rochiilor pe care le poartă pentru că în multe apariții nu și-a valorificat corect silueta. 

(oar_w460)

Lora are intenții bune, însă nu reușește să aleagă o direcție coerentă. I-aș recomanda să se ghideze după zicală “less îs more” și să pornească de la calitătile sale fizice pe care doar să le contureze sublim prin vestimentație. 

(oar_w460)

- Care sunt tendințele actuale ale momentului? Ce se poartă acum și ce recomanzi tu, din punctul de vedere al stilistului? 

Deși risc să mă repet, eu recomand ferm să purtăm ce ni se potrivește. Este vital să ne cunoaștem plusurile și minusurile fizice și să le conturăm printr-un stil vestimentar personal și asumat.  

Cât despre ce se poartă, aș puncta pe piese din materiale organice și ecologice (in, mătase, plante lemnoase), culorile vibrante sau cele pastel portivite în ținute monocromatice sau contrastante, imprimeurile aglomerate (florale, tropicale) sau cele grafice (cu pătrățele, dungi, buline sau artsy), fustele mini, pantofii cu toc kitten, pălăriile din paie sau mini-gențile. Oferta este bogată, însă aceste tendințe sunt reprezentate corect sau chiar spectaculos mai degrabă de cei cu simț stilistic ascuțit. 

- Ce se pregătește pentru această toamnă? 

Deliciul sezonului toamnă-iarnă 2018 este reprezentat de tricotaje realizate în combinații artistice. Apoi avem paietele și imprimeurile florale, păstrate din sezonul cald, umerii supradimensionați, completate de ținute all white, blănurile ecologice cu design artsy, materialele plasticoase, animal print-ul sau tartanele interpretate pe varii nuanțe. Accesoriile-vedetă sunt desigur ciocatele. 

(oar_w460)

- Cu ce vedete de afară ți-ar plăcea să colaborezi pe partea de styling? 

Evident cu Beyonce, chiar dacă sună a clișeu. Și cu Charlize Theron. 

- Ce ar trebui să facă persoanele publice pentru a nu se mai îmbrăca la fel, la evenimentele mondene? 

Ar trebui să îndrăznească să fie ele însele în primul rând. Cu toții ne inspirăm și învățăm de la alții, însă a vrea ce are altcineva conduce cu siguranță la apariții similare sau chiar identice. Trebuie să știm ce ni se potrivește atât ca și conformație, cât și ca personalitate. Spre exemplu, o persoană feminină îmbrăcată cu o ținută de inspirație masculină sau minimalistă nu va reuși să sustină niciodată ținuta cu atitudinea necesară, în timp ce o ținută diafană nu va arăta la fel de bine pe o persoană mai îndrăzneață. În plus, eu vă încurajez să încercați tinerele talente care înfloresc constant în piața modei locale. Astfel veți avea garanția unei ținute originale și construite cu atenție și pasiune. 

- Cât de la modă a devenit stilistul personal sau asistentul de shopping? 

Mai mult decât “la modă”, stilistul personal este extrem de util în viața oricărei persoane din societate. Felul în care ne îmbrăcăm ne influențează starea de spirit și deci, eficiența pe toate laturile vieții noastre. Este important să știm când avem nevoie de ajutor și să avem încrederea necesară să îl cerem. Astfel vom deveni mai încrezători și mai fericiți. Cât despre notorietatea acestei profesii, mă bucur enorm că există în sfârșit un minim de educație în acest sens și o deschidere tot mai mare în această direcție. În țările dezvoltate, stilistul este un profesionist ca oricare altul. Așa cum mergi la cosmetică sau la coafor ca să arăți mai bine și să te simți mai bine, așa apelezi și la un consultant vestimentar pentru un plus de pampering. 

(oar_w460)

- Căror vedete ai reușit să le schimbi total stilul și cât de greu a fost? 

Cel mai interesant “proiect stilistic” pe care îl am în portofoliu este cel cu Adelina Pestrițu. În cazul ei, nu a fost o misiune dificilă, odată pentru că ea era pregătită și dispusă să se lase pe mâinile mele complet, iar apoi atitudinea sa încrezătoare a susținut perfect toate ținutele pe care i le-am conceput de-a lungul colaborării și evoluției împreună. Fundamentul pe care am lucrat cu ea și pe care îl am în general la bază colaborărilor mele este faptul că pornesc mereu de la identitatea clientului pe care apoi o rafinez și îndrept în direcțiile propuse.  

- Tu, personal, spre ce stil vestimentar te îndrepți? 

Stilul meu vestimentar este urban, presărat cu accente feminine, chic – urban chic. Îmi place să jonglez cu contrastele și asta se observă în absolut toate aparițiile mele. Dacă am un look masculin, accesorizez cu piese feminine sau cu un beauty look diafan. La polul opus, dacă port un outfit elegant, cu siguranță voi alătura o pereche de sneakers și un beauty styling minimalist. 

Cum crezi că va arăta moda din România peste câțiva ani? 

Oricât de mult aș privi în viitor, România va fi tot în urmă cu 10 ani față de zonele dezvoltate din acest punct de vedere – Europa de Vest, Statele Unite. Din păcate, moda este direct raportată la situația social-economică a țării noastre, iar mentalitatea colectivă prea puțin educată în acest sens impiedică dezvoltarea acestei industrii în totalitate și în timp real. Nu vedem sensul vestimentației, departe de caracterul snob al mărcilor notorii, nu înțelegem cum influențează această mediul înconjurător și cât de mult putem ajuta în acest sens și la ce scară (susținerea tendințelor ce încurajează materialele ecologice în detrimentul celor poluante)…Dar, printr-un ochi mai optimist și nu așa de aspru realist, noile generații care au o deschidere nemărginită la informație, poate vor recupera timpul pierdut și vor contribui la boom-ul modei în România. Rămane de văzut ☺ 

Citiți aici prima parte a interviului pentru DC NEWS cu fashion stylist-ul vedetelor, Lucy Faur!

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel