Cum să trăiești mai sănătos. Lucruri pe care le poți face de mâine

Semnale despre starea de sănătate ce trec neobservate
Semnale despre starea de sănătate ce trec neobservate

Există câteva lucruri simple pe care oricine le poate face de mâine ca să trăiască mai sănătos.

Andreea Sava a spus: "Nu vorbesc aici despre a fi obsedat de sănătate și a duce o viață la dungă, ci de lucruri mici, de bun simț, ca să nu-ți bați joc de corpul tău fiindcă trebuie să trăiești toată viața cu el. Și, cu siguranță, fiecare își dorește să fie cât mai lungă și de calitate. Pentru asta, însă, trebuie să ai grijă de el, așa cum ai grijă și de un copil. El nu poate alege ce să facă și să mănânce. Depinde total de tine și de alegerile tale".

Așadat iată patru lucruri pe care le poate face oricine de mâine ca să-și ajute puțin organismul. Nu trebuie decât un minimum de voință:

1. Hidratează-te

Este lucrul elementar pe care-l poți face pentru organismul tău. Iar explicația este simplă: absolut fiecare celulă a corpului tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Deshidratarea aduce multe probleme de sănătate, tocmai de asta. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că un adult trebuie să bea 2-3 litri de lichide pe zi. Iar hidratarea nu se face cu sucuri sau cafea ci cu apă plată și ceaiuri. Un amănunt foarte important.

2. Odihnește-te

[citeste si]

Odihna este, de asemenea, esențială pentru că organismul trebuie să se și refacă. Lipsa ei, pe perioadă îndelungată, ca un obicei, vine cu probleme de sănătate. Imaginează-ți că organismul tău este un mecanism. Unul foarte sofisticat, desigur. Fără odihnă, însă, el este suprasolicitat. Chiar și așa sofisticat, dacă funcționează constant în condiții de suprasolicitare, va ceda, mai devreme sau mai târziu.

În plus, dacă nu te odihnești suficient, organismul tău nu are timp să se refacă și va cere o cantitate mai mare de energie pentru aceleași activități. Adică mai multe calorii deci te îngrași.

Un adult ar trebui să doarmă 6-8 ore pe noapte, de preferință între orele 22 și 6. Continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel