Cum să-ți îmbunătățești memoria foto

imbunatatire-memorie
imbunatatire-memorie

Studiile arată că primele pierderi de memorie apar la vârsta de 20 de ani. Iată care sunt metoele prin care îți îmbunătății memoria, scriePotrivit unui studiu publicat în revista de specialitate Cognition, schimbarea fontului de la calcurator ajută la îmbunătățirea memoriei de lungă durată.

Una dintre cele mai vechi metode de memorare este divizarea. Constră în “ruperea” informației complicate în bucăți mai mici, care sunt mai ușor e reținut. Spre exemplu, un număr de telefon este mai ușor de memorat dacă este împărțit în trei sau patru.

Potrivit unei cercetări realizate la Universitatea Tuffs, carbohidrații ajută memoria. Corpul transformă substanțele în glucoză care ajută celulele creierului să rămână în formă, a explicat profesorul Robin Kanarek, autorul studiului.

Optează pentru hobby-uri care să-ți păstreze mintea ocupată precum pictura sau scrisul și practică-le în mod regulat. Îcearcă să rezolvi un rebus, un puzzle sau un joc Sudoku într-o anumită perioadă de timp impusă de tine, ajută mintea să fie mai concentrată și mai rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel