Cum poți scăpa rapid de cearcăne

Apariţia cearcănelor este mai des întâlnită în cazul persoanelor fumătoare. Acest viciu produce modificări majore în structura pielii, astfel încât sângele nu mai circulă corect şi, ca urmare, vasele de sânge se sparg mai uşor.

Nicotina transformă întreaga piele, nu numai pe cea din zona buzelor sau degetelor, şi o pigmentează în galben. Din această cauză, culoarea pielii la fumători este galben-maronie.

Medicii dermatologi spun că cearcănele nu pot dispărea in totalitate decât cu ajutorul chirurgiei estetice. Cu toate astea, specialiştii oferă câteva soluţii la îndemâna oricui cu ajutorul cărora cearcănele pot fi micsorate foarte mult.

Sucul de castraveţi este remediul minune în acest caz. Pentru a beneficia de efectul pozitiv al acestui remediu, înmoaie două dischete demachiante în suc de castraveţi, pe care îl obţii după ce ai ras leguma şi ai stors-o, iar mai apoi pune-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze timp de 15 minute.

Castravetele poate fi folosit în alte combinații deoarece acesta luminează zonele de sub ochi și reduce senzația de oboseală a ochilor. Iată câteva “rețete”:


-Sucul de castravete (sau o felie de castravete) poate fi aplicat zilnic în zonele de sub ochi. Așteaptă 15 minute și apoi spală fața cu apa călduță.
-Sucul de castravete amestecat cu suc de cartof, în părți egale, ajută în cazul “pungilor” de sub ochi. Urmează aceeași procedură de mai sus.
- Cearcănele pot fi, de asemenea, tratate cu suc de castravete și suc de lămâie, în părți egale. Aplică pe zonele întunecate de sub ochi, lasă 15 minute și apoi clătește.
- Sucul de roșii ajută și el la recăpătarea strălucirii în zonele de sub ochi. Se aplică la fel ca celelalte amestecuri.

Muşeţelul este o plantă recunoscută pentru faptul că reducele nivelul stresului şi alungă stările de oboseală. Această plantă este folosită şi în industria produselor de îngrijire a pielii şi are efecte şi în cazul cearcănelor. Astfel, este reconamdat să bei o cană cu ceai de muşeţel înainte de culcare. De asemenea, poţi să introduci un plic de ceai de muşeţel nefolosit în apa minerală şi apoi să umezeşti două dischete demachiante cu ceai. Aplică-le pe ochi timp de 10 minute. Acest ritual poate fi făcut de două ori pe săptămână.

Alte tratamente naturiste pentru cearcane:
- comprese cu ceai de tei (alternative calde și reci)
- comprese cu ceai de albăstrele
- infuzie de petale de trandafiri
- felii reci de cartof sau de castravete aplicate direct pe zonele afectate
- comprese cu lapte rece
- uleiul din nucă de cocos hidratează pielea de sub ochi și tratează “pungile”

Lingura de inox, scoasă din congelator, combate cu success umflăturile de sub ochi.

Nu uita că apa este cel mai bun tratament naturist (și) pentru cearcăne. Bea cel puțin 2l de lichide în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel