EXCLUSIV  Cum o ciorbă și un nume de prost îți pot distruge viața. Ați mâncat-o? V-a plăcut? Poate de azi nu vă veți mai atinge de ea

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Cum o ciorbă și un nume de prost îți pot distruge viața. 

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. 

În România o femeie este bătută la fiecare 30 secunde. Și știți asta foarte bine. Mulți dintre cei care citiți acum acest text aveți vecine în bloc care iau bătaie de la soții lor și nu faceți nimic pentru a împiedica asta. Și pe-o parte ce să faci? Să te duci la ușa omului și să-i zici: băi, idiotule, nu-ți mai bate nevasta! Nu cred că ar ajuta. Să suni la Poliție? Am sunat eu când taică-miu o transformase pe mama într-un sac de box. Au venit doi idioți, au constatat, au dat o amendă și au plecat. Incidentul s-a repetat până când au divorțat. Dar câți copii fac asta? Câți copii sună la 112 când văd că mamele lor sunt bătute? Se ascund sub masă și plâng până aud ultimul ”ajutor” dintr-o baltă de sânge. Dar cum ar putea să sune la Poliție când sunt înspăimântați de groază? Ăsta e alt subiect. Acum revin la femei.

Bun, dar câte femei, la 40, 50, 60 ani, au puterea să divorțeze? Desigur, mă refer la femeile de rând, fără vreo condiție materială extraordinară, femei care știu că de mâine se trezesc aruncate în stradă, fără nimic? Păi nu prea au curaj să o facă și îndură să le lovească animalele care cândva le-au fost mari iubiri. Și cum să aibă condiție extraordinară dacă singura lor grijă a fost să facă tocană?

Că și vecina mea de bloc, perete în perete, care are vreo 70 de ani, după ce ia bătaie de la animalul ei, trece cu nonșalanță la subiecte de genul: ”Ai băgat ciorba aia în frigider?”. Asta după ce, cu câteva minute înainte, țipă ca din gură de șarpe: ”Ai băut și m-ai bătut toată viața”. Și urlă, și urlă... și procesul se reia seară de seară, cu momente de pauză în care ascultă muzică.

De ce naiba stați să vă bată toată viața? Și de ce cineva ar trebui să fie obligat să le apere pe femeile care stau să fie bătute? De ce trebuie să le apere cineva pe femeile care nu pleacă după prima palmă? Sau după prima înjurătură? Un animal nu va reveni la ceea ce ar trebui să fie un bărbat.

O femeie care toată viața nu s-a preocupat decât să facă tocană pentru animalul ei și care a acceptat să îi pună ăla farfuria în cap pentru că ciorba nu e suficient de sărată, ar trebui să-și asume ce urmează. 

Povestea numelui

Nicio femeie nu ar trebui să se umilească în fața bărbaților. Dar atâta timp cât noi încă trăim în epoca în care femeile, când se căsătoresc, iau numele soților, nu cred că e cazul să avem așteptări prea mari. Chiar. De ce nu ne oripilăm că o femeie, după ce se mărită, trebuie să ia numele bărbatului? Care e faza? De ce trebuie să devină proprietatea lui Gigel? Desigur, nu e obligatoriu ca o femeie să ia numele bărbatului, dar femeia acceptă multe rahaturi. De ce n-ar merge încă unul? Renunță la tot de dragul animalului pe care l-a ales să fie tatăl copiilor ei și care, de cele mai multe ori, ajunge să o bată până îi sar ochii. Dar ce contează? Măcar pe stradă, când ies, dau bine. Vânătăile se ascund ușor. Pe stradă sunt doamna și domnul. În casă sunt doar cu ”ba pe-a mă-tii” în gură.

Dragi femei, până mamele își vor educa băieții să devină bărbați, reparați ceva la voi. Învățați și munciți astfel încât să nu depindeți de dobitoci și să așteptați să vă salveze vecinii.

Dragi femei, începeți de la nume. Nu mai renunțați la numele voastre! De ce trebuie să vă cheme după bărbat în secolul XXI? Nu mai acceptați să fiți proprietățile bărbaților, nu mai acceptați să vă răstoarne masa în cap că nu ați pus voi suficientă sare în ciorbă. Sau mă rog, dacă acceptați, nu vă mai mirați că luați bătaie. La divorț, oricum vă cere numele înapoi. 

Și nu mai acceptați să le faceți mâncare. Că nu mai sunteți sclave. Dar știu că nici să-i lăsați să moară de foame nu e prea creștinește. Încercați să le instalați aplicația Glovo. Mai departe, cum știu să vă bată, poate se descurcă să și tasteze să le vină ciorba acasă. Sau trimiteți-i la mamele lor. Pentru ciorbă.

Acest text reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel