Cum ne transformă Facebook. Capcana în care cad românii

Sursă:www.telegraph.co.uk
Sursă:www.telegraph.co.uk

Crăciunul este acea perioada din an în care avem nevoie să fim înconjurați de cei dragi și de iubirea lor, iar singurătatea este cel mai traumatizant mod de a ne petrece Sărbătorile.

Cu toate acestea, sunt foarte mulți tineri care nu pot lăsa vechile obiceiuri din an pentru câteva ore și aleg să își petreacă Sărbătoarea Crăciunului tot în mediul online cu o falsă familie, și anume lumea virtuală. Mai mult, psihologul Dan Ivănescu, președintele Asociației Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții spune că mulți tineri urmăresc fotografiile prietenilor virtuali, în care aceștia par fericiți în familie, lângă pomul de iarnă și cadouri, iar această proiecție le adâncește și mai mult depresia.

Am observat, pe Facebook, din ce în ce mai puține fotografii în care tinerii erau în poze cu familiile și din ce în ce mai multe fotografii trucate, editate, în care aceștia apar singuri, dar îmbrăcați în Moș Crăciun sau în reni. Acest tip de comportament s-a sedimentat după ani întregi în care rețelele de socializare ne-au confiscate, la propriu, viața și nu mai putem concepe nici măcar sărbătorile în familie fără să fim conectați cu prietenii virtuali", declară specialistul.

Ce se întâmplă cu tinerii care tânjesc mai mult după like-urile de pe Facebook decât după petrecerea în familie?

În opinia psihologului Dan Ivănescu, tinerii conectați nonstop la Social Media vor valorifica și vor aprecia mai mult părerile unor oameni pe care nu îi cunosc și mai puțin în funcție de ce spun cei apropiați, cei care, indiferent de situația în care se află, sunt acolo lângă ei, cei care îi sprijină când au nevoie, îi ceartă când greșesc, îi țin în brațe când suferă și îi imping să mearga mai departe și să treacă peste toate greutățile.

"Tinerii trebuie reconectați la valorile familiale și la ceea ce înseamnă nucleul familial, care stă la baza oricărui om. Metoda trebuie aplicată într-un mod cât mai calm, cu foarte multă răbdare și nu trebuie să excludem brusc realitatea virtuală la care sunt conectați majoritatea tinerilor. Dacă i-am deconecta brusc, ar fi ca atunci când am deconecta un computer de la sursa de alimentare, iar toată memoria, toate reperele, vor fi prejudiciate. Trebuie doar să le arătăm și să le explicăm că tehnologia și internetul sunt utile, dar fără oameni în jurul nostru, nu putem trăi. Modul mai sănătos de a ne petrece Sărbătorile este alături de cei dragi, în sânul familiei, și nu într-o lume contrafacută", explică psihologul Dan Ivănescu, președintele Asociației Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel