Cum i-a salvat Alexandru Arșinel viața Ioanei Tufaru. "S-a nimerit ca parcul acela să fie în fața Teatrului Constantin Tănase"

colaj: Ioana Tufaru, Facebook / Alexandru Arșinel, Wikimapia
colaj: Ioana Tufaru, Facebook / Alexandru Arșinel, Wikimapia

Ioana Tufaru (actualmente Mardare) a povestit cum a ajuns să doarmă pe străzi, înainte ca Alexandru Arșinel să afle și să accepte să o găzduiască în incinta Teatrului "Constantin Tănase".

Printre multele destăinuiri ale fiicei Andei Călugăreanu la "În Oglindă", astăzi Ioana Mardare, se numără și momentul în care regretatul Alexandru Arșinel, pe atunci director al Teatrului "Constantin Tănase", a ajutat-o cu un acoperiș deasupra capului, soluție temporară, după ce actorul aflase că tânăra fusese izgonită de tatăl ei (n.r. Dan Tufaru) și ajunsese să doarmă în parc, pe bancă.

O mână întinsă la nevoie

"Tata mi-a zis, practic, "Descurcă-te! Înțelege că nu am ce să fac cu tine"  - n-a spus-o așa, dar asta mi-a dat clar de înțeles. M-am dus pe străzi, în parc. Efectiv dormeam în parc lângă aurolaci. Până când mama, care veghează, draga de ea, tot timpul și-mi dă semne că face asta încă și acum, "a făcut" ca parcul acela să fie în fața Teatrului "Constantin Tănase" unde ea a activat în ultimii trei ani de viață.

La vremea aceea director era domnul Arșinel. Cineva, nu știu cine, s-a dus și i-a spus - Cum e posibil ca fiica Andei să doarmă în parc pe bancă? Și așa am primit această cămăruță la teatru. După care am reluat legătura cu bunicul matern care m-a primit la el acasă, abia în anul 2000. Dar până atunci...

Am cunoscut atunci o doamnă, mare iubitoare și fană a actriței Stela Popescu, care în momentul în care a auzit că eu dorm în Teatru și-a pus mâinile-n cap, a zis - Nu se poate! Și la un spectacol am stat pe hol amândouă de vorbă și mi-a zis: "Uite, Ioana, nici eu nu am casa mea dar stau cu chirie la niște prieteni. Loc este destul Ai vrea să vii să stai cu mine? Mă gândesc că e ceva mult mai bine decât ce ți se oferă la teatru, aici." Am spus imediat "Da" fără să stau pe gânduri, am stat cu prietena asta până în 2000, cu chirie acolo" a povestit Ioana Mardare în podcastul lui Mihai Ghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel