Cum au câștigat și Ponta și Geoană

val-vilcu
val-vilcu

Cozmin Gușă, un om familiarizat cu jocurile din PSD, a declarat DeCe News că ambii actori vor pierde din disputa Ponta-Geoană. După ce Iliescu și Năstase au făcut pasul înapoi, Ponta e văzut ca singurul responsabil că au rămas fără postul din Senat. Pentru a nu rata integral operațiunea declanșată lunea trecută, este obligat să ducă la capăt execuția lui Geoană, prin excludere.  Deci, pentru a obține voturile din județe, se va îndatora baronilor locali. De cealaltă parte, Geoană va rămâne fără funcție și partid, fiind împins la periferia politicii.

I-am publicat opinia, fiindcă este un cunoscător al culiselor din PSD. Nu cred în varianta propusă de Gușă.  Dimpotrivă,  și Ponta și Geoană câștigă. Liderul partidului capătă o autoritate de necontestat. Eventualele negocierii cu baronii au sens doar cu condiția ca Ponta să ajungă în poziția în care își numește miniștrii, după alegeri. Și se vor purta atunci, pe baza mandatelor adunate de fiecare filială.Restul sunt vorbe goale. Dacă baronii doreau să fie conduși din nou de Iliescu sau Năstase, nu-l alegeau pe Ponta în 2010.

Scorul de 43-5, nu are nevoie de comentarii. Poziția de forță a actualei conduceri se vede și din satelit. Vanghelie nu a putut să mobilizeze nici măcar cele 6 voturi de la sectoare. Indiferent de simpatii sau interese personale, Comitetul Executiv va vota pentru excluderea lui Geoană, fiindcă pesediștii  vor să închidă cât mai repede subiectul. Curat constituțional, dar executați-l! Și asta fără să fie nevoie de negocieri cu baronii.

De cealaltă parte, Geoană a câștigat șansa de a începe un proiect nou fără să trădeze/demisioneze din PSD. Modelul este brevetat de PD, când a fâlfâit aripa Stolojan. Fidelii lui Traian Băsescu din PNL susțin că nu au plecat, ci au fost dați afară. Cu imaginea de victime pusă pe afișele electorale, au înființat un partid și ulterior au fuzionat cu PD. După ce Comitetul Executiv va consfinți excluderea, Geoană devine un jucător liber de contract, în plin sezon de transferuri. Depinde de el pe ce post o să-și negocieze contractul. La PSD, făcea tușa până la pensie și încă o zi în plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel