Cum arată o celulă din închisoarea în care este arestat Anders Breivik

Ila Detention and Security Prison, localizată în apropierea orașului Oslo, este închisoarea în care își ispășește pedeapsa criminalul norvegian Anders Behring Breivik. Celulele sunt dotate cu laptop-uri, bandă de alergare și alte aparate de fitness. 

[caption id="attachment_223615" align="alignleft" width="310"] Foto: Reuters[/caption]

Închisoarea a fost înființată încă din anul 1940, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După ce naziștii au ocupat Norvegia, aceasta a devenit lagăr de concentrare pentru cei care se opuneau regimului politic promovat de germani.

De curând, Ila Prison a fost renovată și găzduiește 124 de prizonieri. Unii dintre cei mai periculoși criminali din Norvegia sunt deținuți în această închisoare. Printre ei se numără și Anders Breivik.

“Criminalul din Norvegia” a omorât 77 de oameni în iulie 2011. În primă fază, a detonat o bombă în apropierea Guvernului norvegian. În urma atentatului au murit 8 persoane. Pentru că atacul nu a reușit așa cum ar fi vrut el, pe 22 iulie 2011 a omorât 69 de tineri laburiști care se aflau în tabără pe Insula Utoya.

De-a lungul procesului, Breivik a fost declarat întâi ca fiind în depline facultăți mintale și apt să răspundă de faptele sale în fața instanței. Ulterior, fiind evaluat de către alți psihiatri, acesta a fost considerat schizofrenic.

24 august este data la care se va da verdictul în cazul extremistului de dreapta Anders Breivik. Dacă acesta va fi considerat de către judecători incapabil să răspundă penal, va rămâne închis pe viață într-un spital de psihiatrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel