Cum arată cel mai rar timbru poștal din lume, de 9,5 milioane dolari

Cel mai rar timbru poștal din lume, în valoare de un cent, emis în 1856 în Guyana Britanică pe hârtie magenta, va fi expus la Muzeul Național Poștal din Washington începând din luna aprilie.

Timbrul va fi expus în galeria "William H. Gross" a muzeului timp de trei ani, cea mai lungă și cea mai accesibilă modalitate publică de a prezenta vreodată această piesă filatelică, a precizat institutul.

Acest timbru este ultimul exemplar care s-a păstrat din emisiunea filatelică de un cent pe hârtie magenta din Guyana Britanică. Tipărit cu cerneală neagră pe hârtie de culoare magenta (sau fucsia), prezintă imaginea unei nave cu trei catarge și motto-ul acestei colonii britanice în limba latina: "Damus Petimus Que Vicissim" ("Dăruim și așteptăm să primim").

Timbrul de o sută de cenți a fost vândut de casa de licitații Sotheby's în iunie, pentru 9,5 milioane dolari, de patru ori mai mult decât prețul plătit vreodată pentru un singur timbru. Sotheby's a spus că timbrul a fost obiectul cel mai valoros vândut vreodată raportat la greutate și mărime. Cumpărătorul anonim l-a împrumutat Muzeului Național Poștal din Washington.

Acest timbru este printre primele timbre poștale emise în lume. Șeful poștei din Guyana Britanică, în prezent republica Guyana, a cerut în 1856 unui ziar să imprime timbre după ce expedierea de timbre din Marea Britanie a fost amânată.

Culoarea magenta pe care a fost emis timbrul reprezenta rezultatul unei revoluții tehnologice în chimia industrială produsă la mijlocul secolului al XIX-lea, care a început cu descoperirea în 1856 a 'moveinei' (cunoscută și sub numele de ”anilina purpurie” sau ”movul Perkin”) de către chimistul William Perkin, acesta fiind primul colorant sintetic din anilină produs vreodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel