Crin Antonescu il face pe Emil Boc sluga lui Viktor Orban

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

„Noi ştim foarte bine pe cine reprezentăm aici. Dumneavoastră, domnule Boc, în numele cui veniţi atât de vesel aici? În numele angajatorilor, în numele efigiei spânzurate a lui Avram Iancu, despre care nu spuneţi nimic, ca să nu-l deranjaţi pe noul stăpân, Orban Viktor”, a spus Crin Antonescu de la tribuna Parlamentului.

Ieri, la asumarea răspunderii pe noul Cod al Muncii, Guvernul Boc nu a avut nici o emoţie. Opoziţia repurta o nouă înfrângere. Dl. Boc a avut un discurs triumfalist în care ne-a arătat cum a scos România din criză, cum a împiedicat un dezastru naţional şi ce fericiţi ar trebui să fim de conducerea portocalie. Un singur lucru nu a calculat dl. Boc: faptul că moţiunea opoziţiei venea după 15 martie, ziua Ungariei, sărbătorită în aşezările maghiarilor din Ardeal.

După mulţi ani de calm plat al acestei sărbători, acum s-au produs evenimente. Înalţi oficiali ungari de la Budapesta au vorbit despre secesiune sau autonomie teritorială. Un extremist maghiar, funcţionar public al statului român a spânzurat efigia lui Avram Iancu. Presa a prezentat pe larg evenimentul. Din cauza moţiuni de cenzură, nici preşedintele Băsescu, nici lideri din PDL nu au făcut declaraţii tranşante vis a vis de eveniment. Declaraţia lui Crin Antonescu atinge însă o coardă sensibilă a românilor ardeleni, mizând pe legătura deschisă dintre premierul ungar Viktor Orban – personalitate cuprinsă adesea de puseuri ultranaţionaliste – şi UDMR.

Probabil că singurul loc din România unde PDL mai avea un pic de aderenţă era Transilvania. Evenimentele din 15 martie şi punctarea legăturii UDMR – PDL – Viktor Orban îndepărtează şi mai mult PDL –ul de electoratul puţin care îi mai rămăsese fidel.

Că se acuză politicienii români unii pe alţii că sunt slugile lui Băsescu sau Năstase e ceva aproape obişnuit şi cu impact minim la public. A fi însă sluga ungurului ViKtor Orban este fatal oricărui politician român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel