Crima perfectă. Elodia a fost ascunsă la Primărie

Sursa foto: Gandul.info
Sursa foto: Gandul.info

Marius Iacob, procurorul care l-a înfundat pe Cioacă, a căutat-o pe Elodia prin păduri, râpe, munți, ba chiar dorea să golească lacul Vidraru ca să descopere cadavrul. Rechizitoriul s-a bazat pe alte probe, cadavrul femeii nefiind găsit niciodată. O ipoteză care a circulat prin redacții, era că polițistul ar fi îngropat-o sub tonele de gunoi de la groapa orașului.

Uite așa se face și cu bugetul primăriei: este băgat în arboret thuja și panseluțe, acestea mor ca și cum n-ar fi fost, iar cadavrele sunt ascunse la groapa de gunoi și nu le mai găsește nimeni, niciodată, să le numere.

Aflăm dintr-un drept la replică dat Curții de Conturi de Primăria sectorului 6, că distrugerea copacilor și arbuștilor ornamentali s-a produs din cauza fenomenelor meteorologice.

Printre cauzele dezastrului se numară: temperaturile scăzute, vântul puternic, depunerile consistente de zăpadă pe ramuri, substanțele folosite la deszăpezire, canicula.  Admitem că sectorul 6 stă pe Kilimanjaro: furtuni cumplite, caniculă africană, geruri siberiene își dau mâna să distrugă plăpândele thuje.  Ori clima s-a schimbat dramatic în Capitala noastră, care a avut, totuși, spațiu verde înainte să vină urgia, ori plantele, de seră aduse din Olanda și Canada nu fac față mediului vitreg din București.

Pe de altă parte, să recunoaștem: cu forțele naturii nu te joci. Nu cred că pot lupta primarii de sector cu încălzirea globală.  Așa că ar trebui să intervină Guvernul, prin OUG, apoi Parlamentul: cât timp nu există legătură de metrou între Gară și Aeroport, sectorul 1 să nu mai poată da niciun leu pe niciun fir de iarbă.  Întâi să contribuie cel mai boget sector la finanțarea infrastructurii, apoi să ardă banii pe aranjamente florale și peisagistică. Cred că vom rezista câțiva ani cu stejarii de pe vremea lui Pache Protopopescu, pe care nu i-a ucis nici canicula, nici gerul, nici foamea companiilor care aduc thuja din import. Cu cât rezolvă mai repede problema transportului public, cu atât se pot întoarce mai repede la combinațiile peisagistice la care se pricep.

Ia să vedem dacă vreun candidat are curajul să anunțe că nu plantează o pansea până nu termina un pasaj. Ca Ștefan Cel Mare, în războiul cu corupția: nu cumperi o bancă în parc până nu ridici o parcare supraterană la intrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel