Coji nuci. De ce nu mai trebuie aruncate. Beneficii neștiute pentru sănătate

Nucile au numeroase beneficii pentru sănătate. Însă ceea ce probabil nu știai este că și cojile de nucă pot fi utilizate, prin prisma proprietăților pe care le au.

Cojile de nucă pot fi ingredientul unui ceai care să te ajute să calmezi tusea. În acest sens, se pune la fiert o jumătate de litru de apă, împreună cu un pumn de coji de nucă. Ceaiul se bea cald, de preferat neîndulcit.  

De asemenea, cojile verzi de nucă pot fi folosite pentru prepararea unui ceai ce favorizează tonifierea organismului, având proprietăți tonice. Ceaiul obținut este eficient și în ceea ce privește stimularea poftei de mâncare. Totodată, din cojile nucilor verzi se obține un sirop pentru imunitate.

De menționat că miezul de nucă reprezintă o sursă importantă de minerale și vitamine. Acesta, prin prisma proprietăților sale, contribuie la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea apariției diabetului.

[citeste si]

De asemenea, proprietăţile nucilor au efecte pozitive şi în cazul bolilor de inimă. Consumul regulat de nuci poate reduce riscul de instalare a cancerului la prostată, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii americani.

VEZI ȘI Efectul surprinzător al nucilor asupra sănătăţii bărbaţilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel