Codin Maticiuc, mărturisiri despre o concurentă de la X Factor. ”Plâng ca prostul”

FOTO: http://codinmaticiuc.ro/
FOTO: http://codinmaticiuc.ro/

”Craiul de Dorobanți” Codin Maticiuc a rămas impresionat de prestația unei concurente X Factor. A cunoscut-o acum 15 ani, când Jennifer a încercat să îi vândă flori și s-a bucurat când a revăzut-o, de data aceasta în calitate de participant la X Factor. 

Iată ce scrie Codin Maticiuc, pe blogul său, despre fata cu flori de la X Factor: 

"O ştiu de cincisprezece ani. Eram la facultate, dar încă umblam prin barurile din jurul liceului cu alți ratați exact ca mine....Când am văzut-o întâia dată eram la Ficus, un bar strategic aşezat aproape de liceu şi de Sala Floreasca, dar şi cu vedere excelentă către două staţii de autobuz, unde posibilele victime așteptau să plece sau veneau spre școală. 

Ea a intrat în bar şi s-a strecurat printre mese şi fum greu de țigări de foi. Era timidă şi curajoasă totodată. Apoi am aflat că doar n-avea de ales. Rochița roșie ca eticheta de Cola (credeați că o să zic ca focul?!?), ciorăpei albi, pantofiori şi bentiță neagră. Era din poveşti, o Scufiță Roșie cu Mica Prințesă. În braţe ducea cu greu un buchet mare de trandafiri roșii şi albi precum îmbrăcămintea. "Vreţi o floare?". Avea 6 ani.

Băieții nu cumpărau pentru fetele la care visau noaptea. Era normal, eram mici, eram "băieţi răi". Am chemat-o şi am întrebat-o cum o cheamă şi ce căuta singură prin baruri. Mi-a spus că o chemă Jennifer şi eu mă gândeam că mă minte. Fața ei țipa Maria sau Ioana. Mi-a mai spus că locuiește singură cu bunica ei, că în fiecare dimineaţă cumpără flori din piață şi-ncearcă să le revândă în baruri. Mi-a spus că bunica o așteaptă mereu afară. Ma gândeam iar că mă minte.

-am strecurat nişte bani în palmă să nu vadă gaşca că am suflet căci aş fi fost exclus pe loc. I-am spus să-şi păstreze florile, căci eu trebuia să rămân bad boy/mârlan.

Am urmărit-o cu privirea prin geam când a plecat şi într-adevăr o aștepta o bătrânică sărăcăcioasă care i-a luat buchetul greu şi a apucat-o strâns de o mânuță. Nu mă mințise cu asta.

[citeste si]

Ani la rândul am revăzut-o făcându-și treaba prin barurile şi cafenelele prin care şi eu mi-o făceam pe a mea. Ne zâmbeam şi, din când în când, îi mai dădeam niste bănuți. Apoi au urmat vreo zece ani în care ea a dispărut. Eu nu, Doamne ferește, parcă băgam mai mult bar, fum şi alcool.

Am revăzut-o vara asta la Nuba (un club din Bucureşti). Nu mi-a venit să cred. Parcă timpul stătuse în loc pentru noi. Ca şi mine, nici ea nu crescuse foarte mult în înălțime. Oricum nu mai era chiar fetița aceea, deşi se îmbraca la fel, parcă atunci căra mai bine buchetul de trandafiri cu brațele ei mai încăpătoare. Parcă se strecura şi mai bine printre mese, dar asta poate doar din cauză că nu se mai strecura şi prin fum. M-a recunoscut şi ne-am bucurat să vorbim iar. Mi-a spus iar că o cheamă Jennifer şi eu m-am gândit din nou că mă minte. Mi-a spus şi că a luat bacul şi că se pregătește pentru facultate şi eu am zis, ca de-obicei, că mă minte. Oricum, sunt obișnuit ca fetele din cluburi să mă mintă că sunt studente. Nici nu-mi vine să le mai intreb ca să nu-mi mai vină să vomit în frapieră. De bunică mi-a fost teamă s-o ntreb, părea destul de amărâtă de atunci. Mi-era că între timp fetița a rămas singură pe lume. Oricum eram bucuros s-o revăd şi am "cumparat" iar o floare pe care i-am lăsat-o cum ne era obiceiul, căci deşi au trecut anii, eu am ramas același dobitoc care nu oferă flori.

Weekendul trecut am revăzut-o pe fata cu flori pe scena X Factor la audiții. Era îmbrăcată la fel. A spus că o cheamă Jennifer şi eu am crezut. A spus că a luat bacul şi dă la Stomatologie şi eu am crezut. A spus că vinde flori şi eu știam. Era aceeaşi, dar ținea în mană un microfon în loc de buchetul cu flori.

A-nceput să cânte într-o engleză foarte bună şi cu cei mai trişti ochi pe care i-am văzut vreodată. Ce cântă fata cu flori? Goo Goo Dolls - Iris. Ce altceva?!? Melodia sufletului meu. "And I don't want the world to see me/ Cause I don't think that they'd understand...". Mi-au dat lacrimile, dar degeaba mă veți întreba, n-am să recunosc vreodată că plâng ca prostul singur în casa la Antena 1.

Cântă bine şi jurații au trecut-o mai departe. Dacă aveți ocazia uitaţi-vă când mai apare la această emisiune şi cântă. Nu e cea mai bună, dar indiferent ce va cânta, veți auzi ce am auzit şi eu. Povestea tristă de viață a fetiței cu flori.", a povestit Codin pe blogul său.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel