Ciucă, în vizită la Chișinău. Maia Sandu: România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Maia Sandu a transmis un mesaj, pe Facebook, în urma întrevederii cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

„L-am salutat la Chișinău pe Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, cu care am discutat despre cooperarea excelentă dintre Chișinău și București. Am abordat teme din domenii de interes strategic - energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova. La întrevedere, am subliniat importanța continuării proiectelor de interconectare energetică, inclusiv prin linia electrică aeriană Suceava-Bălți, care vor spori independența energetică a țării noastre. Am vorbit și despre proiectele de modernizare și construire a mai multor poduri peste râul Prut. Acești pași vor contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, vor intensifica cooperarea economică dintre cele două maluri și ne vor apropia și mai mult de România și UE.

I-am mulțumit lui Nicolae Ciucă, pentru ajutorul necondiționat al României oferit țării noastre de-a lungul timpului. Contăm mult pe expertiza și contribuția României în procesul de integrare europeană.”, a scris Maia Sandu.

Nicolae Ciucă, mesaj de la Chișinău: Un context de securitate deosebit de complicat

Și liderul PNL a transmis un mesaj cu ocazia vizitei.

”Pentru fraţii şi surorile noastre de dincolo de Prut, Vreau să transmit astăzi, de la Chişinău, un mesaj puternic de solidaritate şi sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat.

Cetăţenii Republicii Moldova ştiu deja că România le este cel mai de încredere partener. Noi, liberalii, am susţinut şi vom continua sprijinul nostru necondiţionat pentru aceştia”, a transmis Ciucă într-o postare.

Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România şi care sunt îngrijoraţi pentru familiile lor de peste Prut. Vreau să ştiţi că România preţuieşte la fel de mult locurile în care v-aţi născut”, a declarat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel