Cine este românul de la NASA, care lucrează să trimită roboți pe Marte

mihai-florian-nasa
mihai-florian-nasa

Un român, pe nume Mihai Florian, este unul dintre cercetătorii NASA. El face parte din laboratorul care se ocupă cu explorarea robotizată a spațiului cosmic, același laborator care a trimis robotul Curiosity pe Marte, anul trecut. Mihai Florian este din Baia Mare. El a revenit în țară cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Colegiului Național "Vasile Lucaciu". 

Tânărul cercetător român își face și doctoratul la NASA. Americanii au pus ochii pe el după ce a fost șef de promoție la absolvirea Facultății de Automatizări și Calculatoare din București. A fost invitat să facă studiile doctorale la un laborator NASA, administrat de către California Institute of Technology.

“Am ales informatica pentru că s-a potrivit perfect cu modul meu de gândire. Ca exemplu ar fi roboții trimiși pe Marte. Laboratorul în care lucrez se ocupă cu explorarea robotizată a spațiului cosmic, misiunile sale implică anumite costuri ridicate. Un exemplu în acest sens este robotul Curiosity, care a ajuns pe Marte anul trecut”, a spus Mihai Florian, scrie ziarmm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel