Cine este Elisa Popovici, mica prințesă a muzicii populare de la Olt

ELISA POPOVICI
ELISA POPOVICI

O fată micuţă de statură, cu o voce angelică şi cu gropiţe în obrăjori. Cam așa poate fi prezentată, în câteva cuvinte, ELISA POPOVICI, o tânără interpretă aflată la început de drum, care stârnește ropote de aplauze la fiecare spectacol.

Are aproape 10 ani, însă specialiştii o văd în viitor o stea pe scena muzicii populare. Elisa Popovici cântă de mai bine de trei ani, are nenumărate diplome şi trofee si a reusit sa impresioneze publicul si juriul de la Next Star, unde a intrat pana in finala serii cu trei stelute.

De vocea Elisa Popovici, care nu-i trădează vârsta fragedă, se tem deja mai toţi concurenţii la festivalurile-concurs din ţară. Copila din Balș, judeţul Olt, are aproape 10 ani, este îndrăgostită iremediabil de vocea Mariei Lătăreţu, căreia îi cântă cu mare plăcere melodiile. Primul ei concurs a fost "Festivalul Copiilor Maria Lătăreţu" unde a reuşit sa câştige locul 2. De atunci, timp de aproape 2 ani, a reuşit sa câştige peste 30 de trofee naţionale si internaţionale de folclor. Desi a inceput cu muzica clasica la doar 6 anisori, deocamdată nu se vede pe scenă, strălucind, decât în costum popular.

"De la 6 ani a început cu muzica clasică, dar a simţit ca este atrasă mai mult de muzica populară. Elisa s-a nascut in Italia unde a stat pana la 6 ani. Prima ei medalie a luat-o la un concurs de înot, din nordul Italiei, in anul 2013. De mica canta mereu la un sprei prin casă si am decis impreuna cu sotul meu sa o ducem la canto. Am inscris-o la "Scoala populara din Slatina", iar primul ei concurs a fost "Festivalul copiilor Maria Lătăreţu" unde a reuşit sa câştige locul 2. De atunci timp de aproape 2 ani a reuşit sa câştige peste 30 de trofee naţionale si internaţionale", ne-a povestit Cristina, mama Elisei Popovici.

Palmares impresionant

Elisa Popovici are deja un palmares extrem de bogat, pentru un copil de vârsata sa, adunând premii peste premii și obținând aprecierile tuturor celor ce o ascultă și o privesc pe scenele din toată țara. Premiul I şi Marele Trofeu la Festivalul „Domnica Trop" – Târgu-Jiu; Premiul II și Marele Trofeu „Maria Lătăreţu"; Premiul I – concurs „Mândre Cântece"; Premiul I – concurs „Folclor pe Amaradia"; Premiul II „Carul cu Flori" – Corabia; Trofeul „Voci de Primăvară" – Craiova; Premiul II – concurs „Vreau să cânt" – Craiova; Premiul III „Vocea Romanaţului" – Caracal; Premiul de onoare al Litoralului Românesc, sunt doar câteva din cele mai importante premii obținute de tânăra interpretă de la Olt, viitorul frumos al muzicii populare românești.

Elisa Popovici cucereşte și strălucește la fiecare apariție pe scena. Simplu și fără să aibă nevoie de ajutorul nimănui... Pe lângă vocea și frumuseţe ei, dar şi a portului popular, pe care cu mândrie și respect îl poartă, Elisa este o fată silitoare şi foarte talentată. Micuta artista isi doreste pe viitor sa aiba propriile piese, iar in prezent lucreaza deja la prima ei piesa.

In prezent, Elisa Popovici face parte din Ansamblul Poarta Olteniei si Ansamblul profesionist Maria Tanase din Craiova, pregătit de prof. Magureanu Marius. Încurajată și susținută de cei care îi sunt mereu aproape, micuţa interpretă de muzică populară se bucură și de aprecierile marilor artişti ai scenei muzicale populare româneşti: Nina Predescu, Maria Cârneci şi Ioana Lătăreţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel