Chris Cornell, solistul Soundgarden, a murit la 52 de ani-VIDEO

Chris Cornell, fondatorul și solistul vocal al trupei grunge Soundgarden, a încetat din viață,  miercuri, informează The Telegraph.

Reprezentantul lui Cornell, Brian Bumbery, a precizat pentru AP că moartea artistului a fost bruscă și neașteptată și i-a șocat pe membrii familiei sale. Cauza exactă a decesului nu este deocamdată cunoscută.

Chris Cornell a fondat în 1984 trupa Soundgarden, un nume important al scenei grunge, care a vândut până în prezent zeci de milioane de albume în întreaga lume. El a fost atât solist vocal cât și chitarist al trupei, după ce inițial a cântat inclusiv la tobe.

Cornell este de fapt unul dintre fondatorii scenei grunge din SUA, localizată în Seattle la mijlocul anilor '80. Genul a intrat în mainstream la începutul anilor '90, prin hiturile mai multor trupe printre care Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains sau Stone Temple Pilots.

Trupa, cunoscută publicului larg prin hituri precum Black Hole Sun" sau Spoonman, s-a destrămat în 1997 din cauza diferendelor interne, dar s-a reunit după mai bine de 10 ani, iar în 2012 a înregistrat un nou album.

Între timp, Cornell a scos și albume solo apreciate de critici și de public, iar din 2001 a început să cânte în trupa Audioslave, formată de Tom Morello și ceilalți membri ai Rage Against the Machine după plecarea lui Zack de la Rocha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel