Chitara lui Kurt Cobain, preţ RECORD la licitaţie

Chitara cu care Kurt Cobain, regretatul solist al trupei Nirvana, a cântat la concertul MTV Unplugged, a fost vândută cu un preţ record la licitaţie. 

Instrumentul acustic-electric Martin D-18E, produs în 1959, a fost vândut în cadrul licitaţiei "Music Icons", licitaţie organizată vineri şi sâmbătă de Julien's Auctions. Conform casei de licitaţii din Beverly Hills, suma de 6 milioane de dolari reprezintă "un nou record pentru o chitară". Kurt Cobain a cântat la acest instrument în cadrul concertului eveniment organizat în seria "MTV Unplugged", la New York în 1993 - concert considerat de mulţi drept cea mai reprezentativă performanţă a trupei grunge Nirvana.

Anul trecut, bluza vintage de culoare verde-oliv pe care a purtat-o Cobain în cadrul aceluiaşi concert eveniment din 1993 s-a vândut pentru suma record de 334.000 de dolari. Kurt Cobain a susţinut acest concert cu doar 5 luni înainte să se sinucidă, în aprilie 1994.

Chitara a fost vândută în cutia ei originală, de culoare neagră şi cu interiorul violet. Kurt Cobain a lipit pe gâtul chitării un flyer cu albumul "Feel the Darkness" al formaţiei punk americane Poison Idea. Nirvana s-a aflat în turneu alături de această formaţie în 1992. 

Mânerul cutiei de chitară are încă pe el unele etichete de bagaje de pe aeroporturile pe care membrii formaţiei Nirvana au ajuns în cadrul turneului lor nord-american din 1993, mai notează DPA, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel