Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cezar Ouatu, declarații exclusive despre participarea la X Factor UK!

A făcut o figură bună la audițiile X Factor din Marea Britanie, a impresionat publicul și juriul, l-au aplaudat cu toții la scenă deschisă, în special Simon Cowell, Robbie Williams, Ayda Williams și Louis Tomlinson.

În ciuda succesului avut în Anglia, lui Cezar Ouatu i s-a reproșat că i-ar fi rușine că este român. De unde au plecat reproșurile și cum răspunde artistul acuzațiilor, l-am rugat să ne lămurească, exclusiv, pentru DC NEWS!

- Cezar, de când plănuiai să participi la X Factor Marea Britanie? Era un vis de-al tău?

Nu era neapărat un vis, am pierdut un pariu la un joc de table. Nu jucam pe bani sau pe alte chestii, pe porunci și anumite pariuri. Acest prieten bun de-al meu știa că îmi doream de fapt să îl întâlnesc pe Simon Cowell, un om cu foarte multe conexiuni și un om care este deja, și îi mulțumesc lui Dumnezeu, un om important în viața mea, în ascensiunea carierei mele la nivel internațional, pe zona de pop opera, eu fiind cunoscut pe operă la nivel internațional cu cei 12 ani de carieră din spate, până să mă reîntorc în România. Oarecum visul mi s-a îndeplinit să-l cunosc pe acest om magnific și să am asemenea impact în fața lui Robbie Williams, Ayda Williams, este un vis pentru mine!

(oar_w460)

- Ce s-a întâmplat de fapt acolo? De la ce a pornit așa zisul scandal? Au tăiat niște declarații de ale tale la montaj, au înțeles că ești italian? Care e de fapt adevărul?

Îmi pare rău că noi românii nu știm să ne apreciem valorile câteodată și ne reducem doar la a fi cârcotași și a specula anumite vorbe. În primul rând, eu m-am dus acolo să mă reprezint pe mine! Mai departe, cine vrea să fie mândru, român, italian, australian, poate să o facă. Eu sunt român 100% crescut aici, m-am născut aici, dar din punct de vedere artistic și asta îi interesa de fapt pe cei de acolo, am completat N și N chestionare, în care am spus despre România, adevărul pur și simplu, dar din punct de vedere artistic, eu la 17 ani am plecat în Italia, nu sunt un simplu român care a lucrat acolo câțiva ani, am stat zeci de ani acolo, am cetățenie italiană, acolo am terminat Conservatorul, acolo am făcut toate sacrificiile ca să ajung pentru prima dată pe o scenă mare a unei opere cum este Teatrul La Fenice din Veneția, acolo am câștigat concursuri ca să ajung unde eram în momentul în care m-am reîntors în România în 2013 să reprezint țara mea iubită la Eurovision. Așa că nu am mințit cu absolut nimic, sunt doar speculații, din punct de vedere anagrafic sunt un om care are dublă cetățenie, nu mi-am uitat originile, nu am cum să mi le uit, sunt solist vocal la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești, unde am crescut alături de tatăl meu, dar nu vreau să mai spun nimic ci doar că cine vrea să fie mândru de mine să o facă! În ideea în care eu sunt român 100% dar italian de adopție și din punct de vedere artistic și al dezvoltării și evoluției mele ca artist sunt clar sigur că Italia mi-a dat foarte multe ca să pot ajunge… tot ce înseamnă discografie, intrați puțin pe Amazon să vedeți, că foarte multă lume nu știe. Dacă va fi nevoie într-o zi voi arăta și pașaportul meu italian, să vedeți că nu am mințit cu nimic. Lumea în loc să vadă de fapt acest limbaj universal și anume muzica, vocea mea și momentul în sine, bine, mă bucur că toți au văzut acel moment și s-au rapotat la acel moment, dar au mai fost și români care au spus că mie mi-a fost rușine că sunt român, m-au comparat cu stimabilul fotbalist Răducioiu… Eu vorbesc corect românește, mă mândresc că sunt român și cred că totuși sunt foarte multe valori care nu sunt promovate la noi și de aceea pleacă.  

Atunci să nu ne mai întrebăm de ce într-o bună zi o să ne plece toate valorile. Eu cred că am reprezentat cu mândrie oriunde, am zeci-sute de afișe, producții de operă unde era acel Florin Cezar Ouatu – român!

- Te-au afectat în vreun fel aceste lucruri? Reacțiile publicului au spus totul!

Nu m-au afectat, nu am stat să citesc neapărat toate mesajele. Oricum au constituit practic un 5% din tot ce am primit în rest din toată lumea. A devenit cel mai popular moment deja pe Youtube, cred că asta contează. La urma urmei haideți să nu mai fim atât de cârcotași, să fim mândri... În momentul în care eu am început să cânt și să creez acea conexiune între mine, public și juriu, nu a contat cine sunt, ce culoare, ce etnie am fost, așa că  eu cred că muzica ar trebui să fie suverană. 

(oar_w460)

- De ce ai ales în mod special să interpretezi această piesă, "Nessun dorma"? Doar pentru a-ți pune vocea în valoare sau are și un alt mesaj?

Era o piesă îndrăgită de tatăl meu, am și dedicat-o, iar un moment care a fost tăiat la montaj acolo, asta este și alegerea lor, nu pot să le impun eu, dar este și o arie superbă, cântată deseori la talent show-uri în lume, am zis să o fac în manieră proprie și cred că reacțiile au fost cele care au fost!

- Ești mulțumit de prestația ta de la X Factor Marea Britanie?

Sunt foarte mulțumit de prestația mea. Poate din punct de vedere vocal au mai fost mici chestii, dar stând să văd și să revăd momentul mi-am dat seama câtă emoție era în mine și câtă emoție am reușit să transmit și asta e mai important uneori decât mici aspecte tehnice vocale, așa că, da, sunt foarte mulțumit de prestația mea!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel