Celula de bază a societății a ajuns după gratii

Celula de bază a societății, inoculată pe vremea comunismului, a ajuns la mare preț în anii postdecembriști.

Aproape tot ce este important se petrece în interiorul celulei de bază – fie că este familie politică, biologică, pe bază de afaceri, de apartenență la vechea sau noua securitate – celula nu numai că s-a impus, ci a devenit foarte puternică în România de astăzi.

În ultimii 25 de ani nu mai aveai nevoie de o pilă ( în comunism s-au creat adevărate rețele de pile, necesare pentru angajare, mâncare sau vacanță la băi), ci de breșe într-o celulă – celula face afaceri, împarte funcții ministeriale, în administrația centrală și locală, contracte, fonduri, restituiri. Doar e un organism viu.

Celula de bază a societății democratice este formată, cel mai adesea, din tată, fiu, fiică, soție, amantă, noră, ginere, iubiți.

Iată câteva exemple – Mircea Cosma, tată, Vlad Cosma, fiu, Andreea Cosma, fiică, Răzvan Alexe, prietenul fiului.

Toți cei din celula de mai sus sunt acum fie urmăriți penal, fie sub control judiciar, fie...în spețele discutate cu procurorii fiind vorba despre acuzații de fraude de milioane de euro de care celula ar fi dispus.

O altă celulă ar fi Traian Băsescu/ tată, Elena Băsescu/ fiică ( făcută, nu născută, mare europolitician, peste puterea ei de a exista), Ioana Băsescu/fiică ( prin care s-au notificat numeroase contracte și terenuri), Elena Udrea/prietenă, cea mai mare investiție a tatălui, Radu Pricop/ginere, urmărit penal.

Celula de bază a societății este de găsit și în dosarele EADS sau Microsoft, unde distinși domni și-au deschis conturi în străinătate pe numele soțiilor, șoferilor, copiilor.

Noile familii ca cea a lui Cosma au încercat să înlocuiască vechile familii Adrian Năstase, Petre Roman, Mircea Geoană – care toate au în spate un socru, soacră sau nevastă și care și-au tras seva din comunism.

Așa s-au umplut Parlamentul, ministerele, companiile, bugetul de stat – prin invazia celulelor.
Mai nou însă, celulele de bază ale societății postdecembriste s-au reunit după gratii sau stau la rând la poarta penitenciarelor.

PS. Cuvântul celulă provine de la cuvântul latin cellula, care înseamnă, o cameră mică.

PS1. Explicația lui Mircea Cosma de la Republica Ploiești pentru introducerea fiului în Parlament e general valabilă pentru toate celulele postedecembriste:

„Puteam să-i fac un bar, dar are înclinaţii politice".

"N-a făcut el aşa multe, dar a cunoscut lumea. A fost cu mine să arătăm România prin statui în toată Europa. Spre istorie naţională e înclinat, ca şi mine. Împreună, avem 103 statui şi busturi (ale unor personalităţi istorice, n.red.) ridicate. Dacă avea înclinaţii către ştiinţă făcea un doctorat, dar aşa, nu-i pentru onoarea noastră de familie. Acum, doctorate iau toţi papagalii".
Mircea Cosma – fiul- fiica, au și un model.

"Noi suntem familie cu tradiţie, am luat ca model două familii: Brătienii şi Băsescu, care şi-a promovat fata în Parlamentul European. O familie, dacă are înclinaţii spre politică, se gândeşte să promoveze aceste înclinaţii spre copii. Eu am crezut că o să fie fiică-mea, care e notar, că e mai bună de gură, dar uite că e el".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel