Celine Dion, DIAGNOSTIC crunt. Ce este degenerescență musculară, boala pentru care NU EXISTĂ tratament. Vedeta a ajuns la 40 de kilograme

De ce boală suferă Celine Dion și cât de gravă este. Artista a ajuns de nerecunoscut.

Celine Dion are grave probleme de sănătate, iar vestea a fost dată chiar de către echipa ei.

Recent, din cauza problemelor pe care le are, cântăreața a anunțat că e nevoită să își anuleze toate concertele viitoare din Las Vegas. Simptomele cu care se confruntă o împiedică să ia parte la repetiții, astfel că, pentru moment nu-și va putea susține spectacolele.

"Céline se confruntă cu spasme musculare persistente și severe care o împiedică să concerteze. Echipa ei medicală continuă să o supravegheze și să o trateze. Simptomele cu care se confruntă o împiedică să participe la repetițiile pentru noul show", a anunțat echipa lui Celine Dion.

O rudă a artistei, anunț dur

După ce sora artistei a negat problemele sale de sănătate, o altă rudă a făcut declarații dure.

"Nu poate merge. Suferă de dureri ale gambelor și ale picioarelor care o paralizează. Este foarte slăbită și a slăbit mult. O boală care ar putea necesita o convalescență îndelungată, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, ar putea fi necesar să se oprească pentru câteva luni, sau chiar un an. Pentru că simptomele sale sunt mai îngrijorătoare decât era prevăzut", a declarat recent unul din membrii familiei artistei, pentru revista "Here".

Claudette Dion, sora lui Celine Dion, a încercat să-i liniștească pe fani, după ce aceștia s-au întrebat dacă o vor mai vedea pe scenă vreodată, motiv pentru care ea a dezvăluit că artista s-a mutat într-o casă nouă, în partea de Vest a Las Vegasului.

"Locuiește într-o casă nouă care a fost construită pentru ea. Celine vrea să fie cât mai aproape de locurile unde își desfășoară activitățile băieții ei. Casa este foarte aproape de școli private bune, pe care le-a căutat pentru băieții ei cei mici", a declarat Claudette Dione.

Celine Dion, DIAGNOSTIC. Cum a ajuns să cântărească doar 40 de kilograme

Celebra cântăreață Céline Dion a ajuns să cântărească numai 40 de kilograme. Vedeta în vârstă de 50 de ani a ajuns să arate îngrijorător și sunt mari temeri privitoare la starea sa de sănătate.

Artista suferă de degenerescență musculară, o afecțiună rară ereditară, caracterizată prin deteriorarea progresivă a mușchilor corpului. E paralizată de crize de durere și tetanie (n.r sindrom caracterizat prin contracția mușchilor și înțepenirea membrelor), slăbește văzând cu ochii.

Ce este degenerescență musculară

 

De origine genetică, această afecțiune poate apărea în orice moment al vieții, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin dificultatea progresivă și apoi absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare.

Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com.

Degenerarea musculară poate apărea la orice vârstă. Se caracterizează prin slăbiciune progresivă a mușchilor corpului. Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța... Persoana afectată își pierde apoi capacitatea de a efectua mișcări, apoi de a se mișca.

Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.

Aceste afecțiuni sunt rare. Unele studii estimează că aproximativ 1 din 3.500 de oameni le au, dar pot afecta pe oricine și pot apărea la orice vârstă. Sunt boli genetice, adică sunt cauzate de o anomalie sau o mutație, de o genă necesară bunei funcționări a mușchilor precum și dezvoltării acestora. Când această genă este mutată, mușchii nu se mai pot contracta normal, își pierd vigoarea și degenerează.

Afecțiunea este răspândită recesiv, atunci când ambii părinți sunt purtători ai genei anormale, dar boala nu se manifestă la ei. Atunci când copilul moștenește atât gena anormală de la tatăl său, cât și pe cea a mamei sale, dezvoltă boala. Se pare că și mama lui Celine Dion a suferit de o astfel de maladie care a făcut-o să își piardă vederea.

În absența unor posibile remedii pentru degenerescendența musculară, este posibilă atenuarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții pacienților prin diverse metode. Când apare la vârsta adultă, această afecțiune poate, în câțiva ani, chiar zece ani, aduce persoana la o dependență fizică totală. În ciuda tuturor terapiilor posibile capabile să amelioreze disconfortul, nimic nu poate regenera un mușchi odată ce boala a provocat degenerarea neuronilor care îl controlează. De asemenea, o victimă în vârstă a degenerescenței musculare va avea nevoie constant de ajutor și asistență în toate gesturile vieții de zi cu zi.

În prezent, nu există un tratament eficient pentru această boală.

Celine Dion, gestul care i-a îngrijorat pe toți

Pe lângă comunicatul oferit de apropiații ei, fanii au observat un alt detaliu ce i-a îngrijorat.

Fanii celebrei artiste au început să-și ridice semne de întrebare, după ce au observat că a slăbit enorm și s-au gândit direct că aceasta ar suferi de o boală incurabilă.

Mai mult, presa internațională a scris chiar că Celine Dion a ajuns "piele și os". În urma comunicatului transmis de apropiații cântăreței, fanii s-au speriat și mai tare și susțin că starea ei este, de fapt, mult mai gravă.

Un alt detaliu care a stârnit semne de întrebare a fost cel în care Celine Dion a ratat mesajul de ziua celor doi copii ai ei, pe care îl posta în fiecare an.

Pe 22 octombrie, Nelson și Eddy, gemenii lui Celine Dion, au împlinit 11 ani. De obicei, în fiecare an, cu această ocazie, artista posta o nouă fotografie cu ei. Anul acesta însă, ea nu a publicat nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel