Celebrele cabine telefonice roșii din Anglia se transformă în Street Hub-uri cu dotări hi-tech. Cum vor fi folosite de acum înainte

foto: Freepik
foto: Freepik

Pentru că în ultima perioadă au fost vandalizate și folosite în cu totul alte scopuri de când telefonia fixă a apus, faimoasele cabine roșii din Anglia vor primi un... upgrade. 

Cunoscutele cabine telefonice roșii din Marea Britanie vor fi transformate în chioșcuri stradale hi-tech, scrie Daily Mail. Un proiect ambițios își propune să regândească viața urbană din UK, cu o atenție deosebită asupra cabinelor telefonice tradiționale, pentru ca și acestea să se alinieze nevoilor și cerințelor orașelor moderne, în loc să fie desființate.

Stații de încărcare cu wi-fi și ecrane tactile

Iconicele cabine telefonice roșii, simbol al Marii Britanii, intră, la propriu, în era digitală. BT, liderul în telecomunicații, în parteneriat cu compania media Global, lansează un ambițios proiect de modernizare a acestor cabine telefonice tradiționale, transformându-le în "Street Hub-uri" care vor servi locuitorilor și turiștilor din orașele și zonele urbane britanice până în 2025.

Noua generație de Street Hub-uri va păstra doar butonul de apel de urgență caracteristic cabinei telefonice clasice, oferind în schimb utilizatorilor servicii digitale de vârf. Aceste hub-uri vor furniza Wi-Fi ultrarapid, stații de încărcare pentru telefoanele mobile și ecrane interactive ce afișează informații locale în timp real.

Cum s-a sfârșit era cabinelor roșii

Cabinele telefonice roșii din Marea Britanie au cunoscut o schimbare semnificativă odată cu ascensiunea telefoniei mobile în anii '90, atunci când numărul lor a scăzut drastic. Cu toate acestea, în loc să fie șterse din peisaj, BT a decis să le transforme pentru a corespunde nevoilor moderne.

Noua generație de cabine telefonice, cunoscute sub numele de Centrele Stradale, va oferi utilizatorilor acces gratuit la internet, tablete interactive și apeluri gratuite către toate rețelele din Marea Britanie, asigurând în același timp un acces rapid la serviciile de urgență.

Istoria cabinei telefonice în Marea Britanie datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când primele astfel de structuri au început să se înmulțească și să nu fie de găsit doar în parcuri, ci și pe străzi. Totuși, abia în 1921, când a fost standardizat designul, s-a marcat cu adevărat debutul modelului Kiosk One, cunoscut acum sub numele de cabina telefonică roșie englezească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel