Cel mai ambițios proiect al NASA, amenințat de dieta greșită a astronauților

bxp31687h
bxp31687h

Maya Cooper, cercetător la Institutul Lockheed Martin, alături de experți NASA, a stabilit un meniu care i-ar putea transforma pe exploratori în obezi care abia se vor putea mișca, din cauza unei diete hipercalorice.

Călătoria spre Marte va dura 6 luni, apoi astronauții vor sta pe suprafața planetei timp de 18 luni, iar drumul de întoarcere presupune alte 6 luni.

Meniul lor, în tot acest timp, va cuprinde, pe lângă clasicele conserve și mâncare uscată: șunca din tofu, ouă prăjite, prăjituri cu caramel sau lămâie, cartofi prăjiți și prăjituri cu unt de arahide.Specialiștii spun că au ales aceste mâncăruri, pentru a le oferi astronauților o parte din confortul și plăcerile de care au parte acasă, relatează Daily Mail. Când ajung pe Marte, exploratorii vor putea să cultive anumite legume și fructe într-o seră specială, unde acestea vor crește într-un lichid cu nutrienți în loc de sol.

Maya Cooper și echipa ei au creat 100 de rețete speciale pentru astronauți, toate vegane, pentru că produsele lactate sau din carne nu vor fi accesibile pe Marte, deoarece nu pot fi păstrate în condiții bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel