Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci înghețată

Înghețata dulce și răcoritoare este perfectă într-o zi caniculară. O găsim peste tot: la magazinul din colțul străzii, de la parterul blocului, în benzinării, hipermarketuri. Este aproape imposibil să nu mâncăm înghețată. 

Însă, dacă o mâncăm repede, putem să ne confruntăm cu o durere de cap bruscă, ascuțită și destul de puternică. Se poate vorbi de cefalee, care tocmai a fost recunoscută de către societatea internațională pentru studiul durerilor de cap. 

Durerile de cap nu sunt ușor de explicat. Specialiștii au căutat un răspuns la întrebarea de ce ne doare capul când mâncăm înghețată sau bem un lichid rece. Potrivit explicațiilor pe care le-au găsit în urma cercetărilor, expunerea la frig ar influența fluxul sanguin în creier. 

Durerea profundă care apare la mijlocul frunții ar fi rezultatul "ingestiei sau inhalării unui stimul rece" ce depașește palatul superior al gurii și faringelui, citează Realitatea. Atunci vasele de sânge se dilată. Durerea cea mai intensă survine când ele se deschid și se închid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel